Šešelj zbog šaha odbio sastanak s Tominim savetnikom

Poseta Olivera Antića Haškom tribunalu nije mnogo oduševila lidera SRS

Savetnik predsednika Oliver Antić izjavio je da lider SRS Vojislav Šešelj nije u pritvoru Haškog tribunala došao na razgovor s njim zato što je “igrao šah”.

Šešelj juče nije došao, igrao je šah. A ja sam mu poručio da – pošto ja vodim protiv njega u šahu 2-0 – može slobodno da ponese i šah, pa eto i to ću da mu učinim, da bude revanš. Ali, nije juče došao, možda će danas – rekao je novinarima Antić, koji je u prošlosti bio Šešeljev saradnik, prenosi Beta.

Lider radikala u pritvoru Tribunala, u kojem je od 24. februara 2003, čeka na presudu po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93.

Antić, koji je i glavni pravni savetnik Ministarstva spoljnih poslova Srbije, rekao je da je juče u sudskom pritvoru u Sheveningenu razgovarao sa jednim brojem pritvorenih Srba.

Juče sam primio sve koji su na spisku, svako je imao vremena od naših optuženih i okrivljenih da razgovara koliko je hteo i svima su dati čak i neki pravni saveti. Saslušao sam njihove probleme i želje i, ako nešto država može, mi ćemo to, u skladu sa zakonom, učiniti – istakao je Antić, za Tanjug.

Kako je rekao, saslušao je njihove probleme i želje u vezi sa pomoći koja bi im mogla biti pružena u zemlji “u skladu sa zakonom”, a nekima od njih dao je i “pravne savete”.

Antić je jutros razgovarao i sa predsednikom Haškog tribunala Teodorom Meronom. Kazao je da je u otvorenom razgovoru razmotreno šta se može učiniti da se “poboljšaju uslovi” za pritvorene državljane Srbije.

Savetnik Tomislava Nikolića izrazio je nadu da će “u buducnosti biti poboljšanja”. Predsednik Tribunala Meron bio je “iznenađen, da ne kažem oduševljen” razgovorom, ocenio je Antić, dodajući da ga je sudija Meron ispratio do vrata suda, “što je vrlo retko”.

Antić je juče razgovarao i sa glavnim tužiocem Tribunala Seržom Bramercom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr