Fratini prihvatio mesto savetnika Vlade Srbije

Prvi savet dao preko Tvitera

Bivši šef italijanske diplomatije i potpredsednik Evropske komisije Franko Fratini prihvatio je poziv Vlade Srbije da u ulozi savetnika pomogne u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, posebno kada je reč o poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovara.

Fratini će svoje aktivnosti sprovoditi bez naknade i putem ličnih kontakata sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vlada Republike Srbije uputila je poziv Franku Fratiniju, bivšem potpredsedniku Evropske komisije i komesaru za pravosuđe, slobodu i bezbednost i bivšem ministru spoljnih poslova Italije, da pomogne Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji, navedeno je u saopstenju.

“Zahvaljujući izuzetnom i dugogodišnjem iskustvu na najvišem nivou u evropskim i svetskim institucijama i kredibilitetu u međunarodnoj zajednici, Fratini će pomoći Vladi Srbije u procesu evropskih integracija, posebno u vezi sa poglavljima 23 i 24 pristupnih pregovora,” navedeno je u saopštenju.

Prvi savet preko tvitera

Moj lični, individualni i besplatni savet za zamenika premijera Aleksandra Vučića o tome kako jačati evropsku perspektivu Srbije – prvo reforme, napisao je danas na svom tviter profilu bivši šef diplomatije Italije Franko Fratini.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr