File došao da „okuraži“ Srbe (FOTO)

EU će sada biti angažovanija oko nas

Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je da je došao u Beograd da ohrabri Srbiju da nastavi u pravcu hrabrih odluka i vizije na putu ka EU.

Došao sam da vam čestitatm na onome što ste postigli u poslednje vreme, na vašem evropskom putu, da izrazim podršku i ohrabrenje da nastavite u pravcu hrabrih odluka, predanosti i vizije na tom putu – rekao je File novinarima na početku posete Beogradu, prenosi Tanjug.

Došao je, kaže, u Srbiju samo nedelju dana nakon postizanja sporazuma Beograda i Prištine i nekoliko dana posle preporuka Evropske komisije za otpočinjanje pregovora Srbije i EU.

Poseta odražava novi nivo angažovanja EU sa Srbijom – rekao je File na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem.

Pozdrav na srpskom

Evropski komesar je naveo da će tokom posete razgovarati o sledećim koracima Srbije na evropskom putu, kao što je implementacija dogovorenog, ali da će se fokusirati i na reforme.

Sutra ćemo na konferenciji govoriti o raznim pitanjima, uključujući borbu protiv korupcije i reformu pravosuđa – najavio je File.

Evropski komesar, koji se novinarima obratio na početku na srpskom, rekao je takođe, da su ovo važni dani i za Srbiju i za njene građane.

On je zahvalio svim građanima Srbije i izrazio zadovoljstvo što ima mogućnost da bude deo pisanja nove istorije Srbije.

Ovo su posebni trenuci ne samo za vas, nego i za EU i mene lično – zaključio je File.

Foto: Tanjug – Tanja Valič

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr