Bivši direktor RK Kolubara pušten iz pritvora

Nebojša Ćeran u pritvoru bio od septembra

Nebojša Ćeran, bivši direktor “Kolubare” , pušten je danas iz pritvora u kojem se nalazi od septembra zbog sumnje da je Radosavu Savatijeviću Kenetu sticanje protivpravne imovinske koristi od oko 118 miliona dinara, saznaje Trojka.

Naime, Ćeran, Savatijević i još četiri osobe uhapšene su zbog sumnje da su pravili malverzacije prilikom eksproprijacije zemljišta.

Ćeran je inače kadar Demokratske stranke, koji je obavljao funkciju V.D. direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd, od kraja septembra 2012. a pre toga je bio na čelu “Kolubare”.

Kako je vicepremijera Aleksandar Vučić ranije izjavio Savatijeviću je isplaćeno više od 1,2 miliona evra naknade za eksproprisanu kuću a takođe rukovodstvo Kolubare je saopštilo da se pre postavljanja novog rukovodstva, iz RK Kolubara dnevno kralo tri i po i pet tona nafte.

Savatijević je ranije pušte iz pritvora da se brani sa slobode nakon što je položio jemstvo.

Inače, lider DS-a Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ranije je izjavio da je privođenje bivšeg direktora Kolubare Nebojše Ćerana besmislen potez protiv čoveka koji je sprečio pljačku u Kolubari u vrednosti od 100 miliona evra.

“Umesto da Nebojša Ćeran dobije priznanje za sve što je uradio u Kolubari, on je danas priveden”, rekao je Đilas.

Foto: Novosti

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr