Neki profesori ucjenjuju učenike oko referenduma?!

Na mail adresu redakcije Danas.hr-a u subotu je stiglo pismo, koje je poslano i na mail ministra Jovanovića i prosvjetne inspekcije, a u kojem jedna profesorica engleskog jezika navodi kako vjeroučitelji u školama u Splitu vrše pritisak na učenike oko skorog referenduma.

“Moje ime Vam zbog straha ne mogu reći, samo Vas želim obavijestiti kako se u mnogim školama u Splitu, kako osnovnim tako i srednjim, vrši pritisak na učenike od strane vjeroučitelja. Ja kao profesorica stranog jezika (engleski jezik) i sama sam svjedočila tome.

U jeku kampanje za referendum koji će se održati 1.12.2013. svi vjeroučitelji ucjenjuju djecu kako će pasti godinu iz njihovog predmeta, a potrudit će se da padnu i iz ostalih predmeta, ukoliko im u tjednu nakon održavanja referenduma (od 2. do 6. 12.) ne pokažu fotografiju na mobitelu da su njihovi roditelji, braća, sestre, prijatelji i ostali glasovali ZA”, navodi se u pismu profesorice, koje je poslano na adrese još nekoliko redakcija.

“Ovim činom se krši nekoliko odredbi zakona, kao i etička načela prosvjete kao profesije koja bi trebala biti politički neutralna. Molim Vas da što prije obavite inspekcijski nadzor kako bi se kaznili vjeroučitelji koji na ovakav način ucjenjuju učenike. Ako je u Splitu ovakva situacija, vjerujem kako je u manjim i izoliranijim sredinama situacija još gora”, navodi se još u pismu.

S obzirom da je vikend, reakciju nadležnih ne možemo dobiti, ali se nadamo da će u ponedjeljak nadležno ministarstvo i inspekcija provjeriti jesu li optužbe iz pisma istinite.
Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr