ZBOG SPORA SA SLOVENIJOM

‘NA SAMOM SMO ZAČELJU EUROPE, A TU NAS JE DOVEO ANDREJ PLENKOVIĆ’: Iz GLAS-a žestoko opleli po premijeru

Građansko-liberalni savez (GLAS) priopćio je danas kako smatra pozitivnim poziv premijera Plenkovića svim parlamentarnim strankama na konzultacije vezane uz granični spor sa Slovenijom te podupire nastavak bilateralnih razgovora i što brže rješavanje otvorenih graničnih pitanja.

“Građansko-liberalni savez (GLAS) u svojemu političkom djelovanju želi biti konstruktivan i pridonijeti rješenjima koja su na dobrobit hrvatskih građana. U tom smislu smatramo pozitivnim poziv premijera Plenkovića svim parlamentarnim strankama na konzultacije vezane uz granični spor sa Slovenijom te podupiremo nastavak bilateralnih razgovora i što brže rješavanje otvorenih graničnih pitanja”, navodi se u priopćenju.

UOČI SASTANKA PREMIJERA SA ŠEFOVIMA OPORBE: Procurila karta kompromisnog Plenkovićeva rješenja za Piranski zaljev

GLAS smatra da je najosjetljivije pitanje ribarenja u spornom području Savudrijske vale/Piranskog zaljeva te da zato razgovore treba usmjeriti prema pronalaženju rješenja koje će biti prihvatljivo i hrvatskim i slovenskim ribarima.

ZAVRŠIO SASTANAK PREMIJERA I LIDERA STRANAKA, PLENKOVIĆ: ‘Nema popuštanja Slovencima’

Ta stranka ističe kako time želi pokazati kakva treba biti konstruktivna politička oporba, a ne, kako tvrdi, postupati kao HDZ, “koji se u oporbi nije libio koristiti plinske boce na ulicama i prijetnje državnim udarom”.

ANKETA NET.HR-A: Kako riješiti problem Piranskog zaljeva u sporu sa Slovenijom?

BIVŠI HNS-ovci OSNOVALI STRANKU: Za predsjednicu izabrana Anka Mrak Taritaš: ‘Čeka nas veliki posao’

“Međutim, napominjemo da je ovo sve rezultat katastrofalne politike Vlade premijera Plenkovića, koja je bezidejna u vanjskoj politici, jednako kao i u unutarnjoj, a za rješavanje otvorenih pitanja sa svim susjednim zemljama odabrala je politiku ‘guranja pod tepih'”, ustvrdio je GLAS, ocjenjujući kako su nas, kako navodi, “promašena savezništva i nepostojanje suvisle vanjske i europske politike doveli tu gdje jesmo, na samo začelje Europske unije”.

“Loš vanjskopolitički status Hrvatske uvelike je posljedica i sramotnih zbivanja i trendova u domaćoj politici”, naveo je u priopćenju GLAS te dodao da nas “nedemokratski i nazadni procesi kojih smo svjedoci” sve više udaljavaju iz kruga pristojnih i ozbiljnih europskih zemalja i njihove potpore.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr