'VAŠA EKSELENCIJO...'

PISMO IZ HRVATSKE: Željka Markić podržala meksičke ‘obiteljaše’

Udruga U ime obitelji uputila je pismo meksičkoj veleposlanici za Hrvatsku Isabel Bárbari Téllez Rosete i izrazila podršku Nacionalnom hodu za obitelj, koji se sutra održava u glavnom gradu Meksika.

Nacionalni hod za obitelj nastavak je prosvjeda kojima su građani Meksika izražavali otpor pokušajima aktualnog meksičkog predsjednika da u ustavu Meksika redefinira brak i, kako pišu iz udruge Željke Markić, “nametne rodnu ideologiju ograničavajući prava roditelja na odgoj njihove djece”.

Vaša Ekselencijo, poštovana gospođo Rosete, udruga U ime obitelji (Hrvatska) obraća Vam se povodom velikih prosvjeda meksičkog naroda diljem Meksika protiv nametanja redefinicije braka od strane aktualnog meksičkog predsjednika. Udruga U ime obitelji inicirala je prvi građanski referendum u povijesti Republike Hrvatske – o uvrštenju definicije braka u Ustav, koji je svojim potpisom zatražilo više od 750.000 građana (20% birača). Na taj referendum 1. prosinca 2013. je 66% izašlih birača odlučilo da se u Ustav RH uvrsti odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Za svaku demokratsku zemlju izuzetno je važno da vlast poštuje temeljna uvjerenja svoga naroda i da građani mogu javno i demokratski izražavati svoje mišljenje. U Hrvatskoj su na referendumu o braku cijela Vlada i predsjednik bili protiv ustavne zaštite braka i velike većine hrvatskih građana. Zanimljivo je reći da su i predsjednik i tada vladajuće stranke nakon referenduma o braku izgubili na izborima. Brak i obitelj su temelj svakog društva i naše civilizacije. Očekujemo da će meksička vlada i aktualni predsjednik poštivati volju meksičkog naroda da brak bude i ostane u zakonima i politikama određen kao zajednica muškarca i žene.

S velikim poštovanjem i ljubavlju prema Vašem, meksičkom narodu, Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr