Iz Vlade odgovornost prebacili na pravobranitelja

Iz vladinog Ureda za odnose s javnošću odbacili su ‘neutemeljene tvrdnje predsjednika Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata Dubravka Čorka’. Čorak tvrdi da šef HEP-a provodi mobing nad troje djelatnika.

“Najoštrije odbacujemo tvrdnje predsjednika Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata Dubravka Čorka da predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor nije poduzela ništa u povodu zahtjeva predstavnika spomenutog sindikata”, piše u priopćenju Ureda za odnose s javnošću.

Kažu da je 25. kolovoza 2009. godine održan sastanak predstojnika Ureda predsjednice Vlade i državnog tajnika Krunoslava Mesarića i predsjednika HES-a Dubravka Čorka.
“Gospodin Čorak je tom prilikom iznio svoje viđenje trenutačnog stanja u HEP-u te je dobio punu potporu za djelovanje sindikalnog rukovodstva”, piše u priopćenju.

Kažu, 4. prosinca 2009. godine, u Vladi Republike Hrvatske je ponovno zaprimljen dopis HES-a, koji je odmah proslijeđen resornom Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Dana 18. siječnja 2010. godine Uprava za rad i tržište rada Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva uputila je dopis HES-u u kojem iscrpno navodi mjere i postupke za zaštitu dostojanstva radnika te ističe kako je stupanjem na snagu Zakona o suzbijanju diskriminacije, obavljanje poslova za suzbijanje diskriminacije povjereno pučkom pravobranitelju.

“Prema tome, razvidno je da je premijerka Kosor poduzela sve zakonom moguće radnje i aktivnosti u ovom slučaju te odbacujemo neutemeljene tvrdnje predsjednika HES-a Dubravka Čorka”, poručuju iz Vlade.

Prethodni članak:

arti-201003090568006

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr