Don Grubišić: Izabrao sam najteži put

‘Nisam neosjetljiv na sve što mi se događa. Nakon svega, kao čovjek se pitam: ‘Je li ovaj put kojim sam krenuo – pravi put”, izjavio je don Ivan Grubišić nakon što je od splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića primio pisanu suspenziju.

Don Ivan Grubišić je rekao kako mu je donekle drago što je od splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića primio pisanu suspenziju jer je već godinama pod svojevrsnim sankcijama.

Međutim, smatra da ima pravo na svoje mišljenje i djelovanje prema svojoj savjesti. Kazao je da će ostati u Saboru jer ne želi iznevjeriti 66.000 svojih birača.

”Nisam neosjetljiv na sve što mi se događa. Nakon svega, kao čovjek se pitam: ‘Je li ovaj put kojim sam krenuo – pravi put”, rekao je u emisiji Hrvatska uživo.

Politikom se, rekao je, bavi cijeli život – radi za javno dobro. Drugim vidom politike, onim građanskim, dodao je, počeo se baviti jer, kao učenik Gotovca i Supeka, smatra da u ovim teškim vremenima može pomoći. Kazao je, međutim, kako je izabrao najteži put i nikome to ne bi preporučio.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr