Dan odluke – saznajte gdje, kada, kako i zašto!

Referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji moći će pristupiti više od 4,5 milijuna birača na 6.749 biračkih mjesta u zemlji i inozemstvu, a glasovanje će trajati od 7 do 19 sati. Ponegdje će vladati izborna šutnja.

Sve je spremno za jedan od najvažnijih dana u povijesti Republike Hrvatske. Više od 4,5 milijuna građana može pristupiti referendumu o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Glasovanje traje od 7 sati ujutro do 19 sati navečer, a za prolazak referenduma potrebno je da od ukupnog broja birača koji pristupe referendum 50 posto plus jedan birač izjasne za ulazak u EU. Referendum će se odvijati na na 6.749 biračkih mjesta u zemlji i inozemstvu.

Za razliku od nedavni parlamentarnih izbora, izborna šutnja vladat će samo na biračkim mjestima i u krugu od 50 metara. Od 20 sati navečer Državno izborno povjerenstvo će početi s objavom privremenih rezultata, a u 22 sata objavit će se nepotpuni rezultati koji se temelje na 98 posto obrađenih listića.

Ukoliko većina građana odluči da želi Hrvatsku u EU, Hrvatska će 1. srpnja 2013. godine postati punopravna članica Unije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr