Čeka li nas još jedan referendum, onaj o ćirilici?

U ponoć istječe rok za prikupljanje potpisa za pokretanje referenduma o ćirilici. Dok predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko govori da je čuo da je skupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma, premijer MIlanović poručuje: ‘Neće proći’.

Predsjednik SDP-a i premijer Zoran Milanović se u Šibeniku, na izbornoj konvenciji SDP-a Šibensko-kninske županije, osvrnuo na pitanje referenduma o ćirilici. Istaknuo je kako je današnji referendum o braku priprema za drugi referendum o ćirilici te ga je nazvao ‘srednjoazijskim modelom demokracije u Hrvatskoj’, koji poručuje, nikada neće proći.

“Ovo je drugi referendum o uporabi pisma manjina. Delikatan sustav koji smo kao društvu, u ratu i nakon rata gradili 20 godina. Od toga prste dalje. To proći neće. I nema tog referenduma, niti toga koji će nas na to natjerati, da kao politička stranka, kao ljudi, građani, Hrvati, većina nas, koji branimo prava manjine i manjina u društvu kojima ne pripadamo, da to učinimo i da nas natjeraju da to učinimo”, poručio je Milanović.

No, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je nakon glasovanja na referendumu u nedjelju otkrio da je u subotu dao svoj potpis za referendum o ćirilici te da je prikupljeno dovoljno potpisa. “Čujem da su sakupili potpise, a dalje ćemo vidjeti”, rekao je Karamarko.
Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr