FOTO: Evo kako uz malo mašte možete dobiti stan po mjeri

Kada je u pitanju netipično uređenje prostora, mnogi počinju komplicirati bez ikakve potrebe i osnova. No, ipak postoje primjeri koji odišu svježinom i kreativnošću, te koji uz malo truda i mašte postanu prave oaze opuštanja, vrijedne divljenja.

Ovaj razigrani i veseli stan nalazi se u gradu Turku u Finskoj i predstavlja obojanu verziju minimalističkog skandinavskog dizajna interijera.

Nedavno obnovljen pod vještim nadzorom talijanskog dizajnera Maurizia Giovannonija primjer je kako uz malo mašte i truda možete vrlo lako dobiti osebujan prostor po mjeri čovjeka.

Vlasnik stana na prvo je mjesto svojih zahtjeva stavio prostran i svijetli interijer s opuštajućim dnevnim boravkom u kojem može i raditi.

Kako bi dobio željenu prostranost i prirodnu svjetlost neki su zidovi morali biti srušeni, pa je struktura stana također morala biti promijenjena, a spavaća soba i dnevni boravak dobili su nove pozicije u stanu.

Iako je temeljni faktor uređenja bio skandinavski minimalizam, arhitekt se ipak odlučio za njegovu šareniju verziju te isprepletenost talijanskog i skandinavskog dizajna. Na taj je način uz pomoć elemenata koje dobro poznaje stvorio nešto novo i originalno, i prije svega estetski lijepo.

Spoj elemenata napravljenih od lokalnog drva breze, finskih vintage komada i suvremenog talijanskog dizajna pretvorio je ovaj stan u prostor kojim dominira bogata kombinacija šarenila i razigranih detalja. U prilog tome ide i zidna tapeta s motivima prirode koja je s jedne strane jednostavna, dok s druge predstavlja detalj koji upada u oči.

Namještaj je također mješavina starog i novog, i iako se čini da neki njegovi elementi nemaju ništa zajedničko, ipak su uklopljeni u savršenu cjelinu koja odiše ljepotom i, toliko potrebnom, svježinom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr