Dijon odresci

Svinjski odresci i krem umak od francuskog senfa odlična su kombinacija za studen koja steže oko nas, gucnite i malo crvenog vina, a ručak upotpunite nekim od priloženih deserta

22.12.2000.
17:42
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 15 min

Kalorije: 201 Masnoće: 9 g Ugljikohidrati: 2,7 g Proteini: 23,5 g Kolesterol: 68 mg Natrij: 567 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

100 g svinjetine 1/2 žličice soli 1/2 žličice ulja 1/3 šalice pileće juhe 1 1/2 žlica dijon senfa (ako nemate, onda bar neki sličan) 1/3 šalice mlijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za pripremu:

1. Odstranite masnoću sa svinjskih odrezaka. Nasolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Na umjerenoj vatri ugrijte ulje, dodajte odreske i pecite 3 do 4 minute svaku stranu ili dok ne dobiju finu, smeđu boju. Uklonite s vatre i pokrijte aluminij folijom.

3. U tavu u kojoj ste pekli odreske dodajte juhu, miješajte. 4. U zdjeli izmiješajte senf i mlijeko, pa i to dodajte u tavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Smanjite vatru i pustite da se pirja 7 minuta ili dok se umak pomalo ne zgusne. Dobiveni umak prelijte po pečenim odrescima.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo