Skočio sa stijene od 150 metara i slomio nogu

Muškarac iz Zagreba teško se ozlijedio na Markezinoj Gredi iznad Klisa, kod Splita. 35-godišnjak je, naime, skakao s padobranom sa stijene visoke 150 metara, no padobran mu je u jednom trenu udario u liticu zbog čega je muškarac pao na tlo.

U ponedjeljak oko 19 sati na Markezinoj Gredi iznad Klisa kod Splita dogodila nesreća nakon što je jedan muškarac sa 150 metara visoke i strme stijene skakao takozvani ‘base jumping’.

Radi se o V.Š. (35) iz Zagreba, kojem je padobransko krilo nakon skoka udarilo u liticu, nakon čega je pao i teško se ozlijedio. Zadobio je otvoreni prijelom noge, ozljedu prsišta i ruke, no budući da je bio pri svijesti mobitelom je u pozvao pomoć GSS.

Doznaje se kako je ovaj skok trebala je biti proba za najavljeni base jumping koji se je trebao organizirati na istom mjestu tijekom sljedećeg vikenda te na kojem je trebalo sudjelovati više skakača iz Europe.

Base jumping sve je popularnija adrenalinska aktivnost gdje skakači koriste stijene i prirodne uzvisine da bi najprije slobodnim padom, a nakon toga aktiviranjem padobrana prizemljili na tlo.

U akciji spašavanja nesretnog muškarca sudjelovalo je 30 pripadnika HGSS-a iz Splita te ekipa HMP također iz Splita. Nakon ove nesreće upitno je hoće li se najavljeno natjecanje održati.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr