Divljački pretukli vozača autobusa koji je želio zaštititi turiste

Vozač Libertasova Sveto Tomašević prepričao je “horor” koji je doživio u subotu ujutro na svom radnom mjestu, kada je grupa od 7-8 mladića iz Dubrovnika najprije napravila incident s grupom francuskih turista, među kojima je bila jedna tamnoputa koju su vrijeđali.

Nakon što su počeli vrijeđati turiste, Sveto Tomašević pozvao je grupu domaćih mladića da se pristojno ponašaju. No, tada su ga počeli tući. Jedan od njih ga je prvo udario u leđa, a kada je pao na pod, nastavili su ga cipelariti.

“Netko me je udario šakom u leđa, pao sam na pod i branio se od udaraca i rukama i nogama. Sve me boli, a ruka mi je u longeti. Branio sam se u strahu da će mi slomiti zube, ozlijediti glavu, jer su me udarali kud su stigli”, kaže napadnuti vozač.

Vrijeđali Francuze

Kaže da nije riječ o Mokošičanima, jer je riječ o autobusu koji vozi prema Mokošici, nego o grupi mladića koji su bili pijani i vrlo agresivni.

“Dvojica od njih su ušli u autobus i nastavili su vrijeđati tu grupu Francuza, ali najviše jednu tamnoputu djevojku koja je bila među njima”, ispričao je Tomašević za Dubrovnik.net.

Dvojica u pritvoru

Dvojica napadača, (1994. i 1992.) privedeni su u nedjelju ujutro u pritvor. Sumnjiči ih je da su nanijeli teške tjelesne ozljede odnosno slomili ruku vozaču autobusa koji ih je pokušao spriječiti u divljanju po autobusu i vrijeđanju putnika.

Jednom napadaču izmjereno je i 1,32 promila alkohola u krvi još isti dan napada, a tijekom dana obojica će biti predani uz kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr