'Trčali su za mnom i vikali – ubij ga!'

'Vikali su ubij ga, zakolji ga, a jedan je upalio i bengalku kako bi mi zapalio auto.

14.2.2012.
10:14
VOYO logo

Policija traga za skupinom mladića s fantomkama koji su u nedjelju nešto prije 22 sata u Kaštel Lukšiću napali 27-godišnjeg Matu iz Kaštel Kambelovca.

Nikome se nisam zamjerio, ne bavim se ja takvim poslovimaNapad se odigrao ispred jednog kafića nakon što je Mate ušao u svoj automobil. Tada je skupina mladića bejzbolskim palicama počela udarati po njegovom autu starom 16 godina, a netko od njih je u toj gužvi zapalio i signalnu raketu. Napadnuti mladić je, nasreću, uspio pobjeći. Tko su napadači i zašto su to učinili, ne zna ni on sam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petorica na jednoga

"Nikome se nisam zamjerio, ne bavim se ja takvim poslovima. U kafiću sam bio sat vremena, tamo se ni s kim nisam svađao. Zašto su me oni čekali, ne znam. Bilo ih je najmanje petero. Očekujem od policije da riješi ovaj slučaj. Dok se to ne riješi, neću ni znati koji je motiv napada", prokomentirao je za Slobodnu Dalmaciju Mate, koji dosad nije osuđivan i nema niti jednu prekršajnu ni kaznenu prijavu.

Stravičan događaj teško da će ikada zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da nisam upalio vozilo, tko zna kako bih se proveo'

"Bili su skriveni u parku koji je udaljen 20-ak metara. Krenuli su vjerojatno čim su me ugledali, morali su pretrčati i stube, i to je taman bilo dovoljno da uspijem doći do automobila. Dobro je da sam bio koncentriran i upalio vozilo jer da nisam, ne znam kako bih se proveo. Vikali su 'ubij ga, zakolji ga', a jedan je upalio i bengalku kako bi mi zapalio auto. Nije ugodno te ljude maskirane, s fantomkama i palicama, vidjeti na filmu, a kamoli kako ti bubaju po autu i viču 'ubij'", prepričao je događaj Mate, koji očekuje adekvatnu reakciju policije i rezultate koji će otkriti napadače i njihove motive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo