Za sve ljubitelje BMW-a: Stigla nova serija 1

I druga generacija premium kompaktnog vozila je još uvijek jedini automobil u svojoj klasi s pogonom na stražnje kotače.

12.6.2011.
17:31
VOYO logo

Izvanrednom unutrašnjošću i ekskluzivnim značajkama BMW-ova 'jedinica' zauzima značajnu nišu u svom segmentu. Jedinstvena kombinacija vrhunske kvalitete rukovanja, estetske i inovativne tehnologije naišla je na sjajan odaziv kod kupaca.

Snažan, s težištem straga, jedinstvenom visokom kvalitetom, sportskim dizajnom te s tipičnim BMW elegantnim proporcijama naglašava zrelost svog premium statusa. Dvije linije, BMW Sport Line i BMW Urban Line, osiguravaju dodatnu personalizaciju koristeći ekskluzivnu unutrašnjost i dizajnerske značajke i opremu vanjštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na prošli model karoserija je dulja 85mm a međuosovinski razmak 30mm, dok je prednji dio širi 51mm a stražnji 72mm; visina ostaje nepromijenjena a 17mm veće širine stvara prostraniju unutrašnjost i sportskiji izgled.

Prostor za noge na stražnjim sjedalima je veći za 21mm dok je prostor za prtljagu narastao sa 330 na 360 litara; sa spuštenim stražnjim sjedalima obujam prostora za prtljagu se može proširiti na najviše 1200 litara (40/20/40 sjedala dostupna kao opcija). Nova serija 1 ima veći broj pretinaca i prostora za pohranu kao i držača čaša u kokpitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karoserija je visoko otporna na torziju te samim time povećava sigurnost putnika. Opsežan raspon sigurnosne opreme koji uključuje prednje i stražnje zračne jastuke te zračne jastuke za glavu.

Unutrašnjost visoke kvalitete sa izvanrednim materijalom i završnom obradom; opcionalni iDrive sustav sa integralnim kontrolnim zaslonom koji koristi ekskluzivni BMW dizajn sa ravnim zaslonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi puta, oba motora nove serije 1, benzinski i dieselski, koriste BMW TwinPower Turbo tehnologiju. Nova generacija 1.6-litrenih benzinskih motora: BMW 116i sa 100kw/136 KS; BMW 118i sa 125 kW/170 KS.

Radikalno redizajniran 2.0-litarski diesel motor: BMW 116d sa 85kW / 116 KS, BMW 118d sa 105 kW / 143 KS, BMW 120d sa 135 kW / 184 KS. Planirano je i skoro predstavljanje BMW 116d Efficient Dynamics Edition sa 85 kW / 116 KS, sa 1.6-dieselskim motorom i dodatnom tehnologijom uštede goriva koja osigurava emisiju CO2 do samo 99 g/km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BMW serije 1, sa svojom EfficientDynamics tehnologijom, još uvijek je tržišni lider: prvi automobil na svijetu, u svom segmentu, sa opcionalnim osamstupanjskim automatskim prijenosom te automatskom Start/Stop funkcijom kod oba prijenosa, i ručnog i automatskog. ECO PRO funkcija je aktivirana uz korištenje prekidača za odabir načina vožnje (koje je dio standardne opreme).

Značajno unaprijeđena udobnost i jedinstveno rukovanje zahvaljujući pogonu na stražnje kotače, rednom motoru, savršeno balansiranoj raspodjeli težine i naprednoj tehnologiji podvozja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednja osovina sa ovjesom u dvije točke; stražnja osovina sa pet vodilica; visoko precizno elektro-mehaničko upravljanje bez ometanja pogona. Opcionalni Variable Sports Steering; DSC Driving Stability Control koji uključuje DTC Dynamic Traction Control i elektroničko blokiranje stražnjeg diferencijala kao dio standardne opreme.

BMW ConnectedDrive: opsežna i (za kompaktna vozila) jedinstvena selekcija dodatnih sustava pomoći u vožnji i mobilnih usluga. Automatsko uključivanje dugih svjetala, adaptivna prednja svjetla, pomoć pri parkiranju, stražnja kamera, Lane Departure Warning koji uključuje Collision Warning, tempomat sa funkcijom kočenja, informacije o ograničenju brzine, Internet, povećana integracija smartphona i glazbenih playera, web radio, Facebook i Twitter aplikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo