VOZAČI, ZNATE LI OD KADA MORATE IMATI UPALJENA SVJETLA? / Nije više s prelaskom na zimsko računanje vremena...

Image

No bez obzira na zakonske propise, dobro je početi paliti svjetla čim dođe mračnije ili maglovitije vrijeme

25.10.2019.
7:07
VOYO logo

Ovog vikenda, u noći sa subote na nedjelju, 26./27. listopada, bez obzira na najave o ukidanju zimskog računanja vremena, u Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, satovi se pomiču jedan sat unatrag i time se vraćamo na prirodno računanje vremena što je regulirano Uredbom o ljetnom računanju vremena u 2018., 2019., 2020. i 2021.

Svjetla tek od 1. studenog, ali ne čekajte...

Od sljedećeg petka, 1. studenog, sukladno članku 102. novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama iz srpnja ove godine (NN 70/2019), na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, prenosi HAK To se ne odnosi na motocikliste koji cijele godine moraju imati upaljena svjetla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No bez obzira na zakonske propise, dobro je početi paliti svjetla čim dođe mračnije ili maglovitije vrijeme. Također, kako prenosi HAK , osim što je obvezno uključiti kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost treba i provjeriti stanje guma i metlica brisača, držati propisani sigurnosni razmak između vozila, osobito kod vožnje u koloni,. izbjegavati nagla kočenja i voziti opreznije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo