Volkswagenov pickup Amarok stigao u Europu

Uvođenje na tržište Amaroka, prvog Volkswagenovog pickupa srednje klase, u Njemačkoj je u punom jeku. Prvih 700 Amaroka stiglo je u luku Emden na brodu Grande San Paolo

20.7.2010.
16:20
VOYO logo

Volkswagen gospodarska vozila s Amarokom i u Njemačkoj ulaze u segment pickupova srednje klase, kojih se godišnje u svijetu proda oko dva milijuna primjeraka.

Amarok će se prvo prodavati kao "dupla kabina" s četiri vrata. Ovaj model se proizvodi u tvornici Volkswagen gospodarskih vozila u argentinskom Pachecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao prvi model u konkurentskom okružju pickupova s nosivošću od jedne tone Amarok će se nuditi s motorima koji već udovoljavaju Euro-5 normi. S prosječnom potrošnjom goriva od 7,8 l/100 km Amarok je k tome najštedljiviji pickup u klasi te dokazuje da jedan veliki i snažan auto može djelotvorno koristiti energiju. S 2,0-l-TDI Biturbo motorom (120 kW/163 KS), s kojim će se ispočetka moći naručivati, Amarok kao prvi pickup u svojoj klasi postiže CO2 vrijednosti ispod 200 g.

U sljedećim tjednima će u Njemačku biti uvezeno ukupno oko 2.000 Amaroka, kako bi se pripremilo uvođenje na tržište. Za luku Emden pickup Volkswagen gospodarskih vozila donosi oživljavanje posla pretovara automobila. Nakon istovara s broda Amarok će se individualizirati u jedinici specijalnih vozila tvornice u Emdenu, odnosno po nalogu kupca uslijedit će specijalne dogradnje na vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo