VJEROVALI ILI NE: / Najprodavaniji automobil u Švedskoj, i to nakon više od pola stoljeća, nije Volvo

Image
Foto: Volvo

Po prvi puta nakon više od pola stoljeća najprodavaniji automobil u Švedskoj nije ponos tamošnje autoindustrije Volvo. U 2016. godini Šveđani su najviše kupovali Volkswagen Golf.

3.1.2017.
13:03
Volvo
VOYO logo

Informaciju prenosi BBC precizirajući pritom da u konkurenciji novih kupljenih automobila u Švedskoj najveći postotak njih otpada na VW Golf i to u postotku koji iznosi 5,9. Volvo modeli V70, S90 i V90 zajedno uzimaju ukupno 5,7 posto ukupno prodaje.

Volvo posljednji put nije bio najprodavaniji automobil u Švedskoj davne 1962. godine kada je tu titulu imala Volkswagenova Buba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome što je u vlasništvu kineske grupacije Zhejiang Geely Holding, na Volvo se i dalje gleda kao na švedski brand, a i dalje je svaki peti automobil u Švedskoj upravo od tog proizvođača. Preciznije, od svih automobila u Švedskoj njih 21,5 posto nosi Volvov znak. Volkswagenov je u toj računici zastupljen s postotkom od 15,7.

U Švedskoj je u 2016. ubilježen i porast broja novoregistriranih vozila. Sa rekordnih 372,000 novih registracija tamošnje stanovništvo ostvarilo je rast u tom statističkom podatku za osam posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo