Victoria krstila ekskluzivni i emotivni Evoque

Nakon dvije godine priprema iščekivanju je konačno kraj. Land Rover je predstavio Range Rover Evoque, produkcijsku verziju atraktivnog SUV-a LRX concept premijerno predstavljenog početkom 2008.

5.7.2010.
17:39
VOYO logo

Dok je naziv prototipa iz kojeg je nastao zvučao prilično nepamtljivo, u Land Roveru su u 'uži krug' ušla imena RRX, Evoque, Storm i Ventura. Potvrđujući kako će se novi model zvati Evoque, njegovi tvorci naglašavaju kako to ime implicira ekskluzivnost i budi emocije.

Vrlo sličan markantnom originalu LRX concept, novajlija je najmanji i najlakši Range Rover ikada, a s njime je tvrtka na pravi način proslavila 40 godina slavnog Rangea. Proslava je održana u suradnji s kultnim ženskim magazinom Vogue u Kensington Palaceu u Londonu, a zvijezda proslave i kuma novog modela je bila Victoria Beckham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gerry McGovern, koji potpisuje dizajn Evoquea, opisao ga je kao modernu interpretaciju obiteljskog vizualnog izričaja Range Rovera. Pored toga, Evoque će biti i najčišći Land Rover ikada.

Dostupan u verzijama s pogonom na dva ili četiri kotača, 'najzeleniji' model imati će emisiju CO2 od svega 130 g/km. Proizvođač gaji ambiciozne planove, namjeravaju ga prodavati u čak 160 zemalja svijeta, tako da se s dizajnom i tehnikom nije smjelo eksperimentirati kako bi mogao privući što više kupaca različitih ukusa s različitih kontinenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Range Rover Evoque službenu će premijeru imati u rujnu na Paris Motor Showu, a proizvoditi će se u tvornici Halewood u Liverpoolu gdje se proizvodi i Freelander. Zahvaljujući Evoqeu otvorit će se i novih tisuću radnih mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad stigne na tržište u ljeto sljedeće godine predviđena cijena za model s pogonom na prednje kotače je oko 30.000, a na sve kotače 35.000 funti, što je u rangu s modelom Discovery.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo