Velika ljubav prema jednom 50-godišnjaku

U posjet AutoMuseumu Volkswagen stigli su jedan Sambabus proizveden prije 50 godina i njegov ponosni vlasnik. Danas je Sambabus jedan od najtraženijih i najskupljih oldtajmera.

13.5.2011.
23:45
VOYO logo

Prije 50 godina, točnije 20. travnja 1961. godine, ovo vozilo je isporučeno u Philadelphiju, SAD. Sada stoji rame uz rame sa svojim gotovo blizancem, Sambabusom AutoMuseuma Volkswagen.

Ljubav obitelji Saccotelli prema Sambabusu razvila se kada je Domenico Saccotelli kući dovezao model ovog klasika. Supruga i kćer bile su toliko oduševljene da su ga nagovorile da kupi takav model u mjerilu 1:1. Saccotelli je kupio bus iz 1961. kojega je bilo potrebno restaurirati te u godinu i pol ga je potpuno restaurirao. Pri tome je veliku važnost polagao na originalnost vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završio ga je netom prije 50 godišnjeg jubileja i htio mu je odati počast na pravi način i stoga su se otac i kći zaputili u Wolfsburg, otkud potječe i Volkswagen Bulli.

Njegova serijska proizvodnja započela je 1950. godine, prvi Sambabus izašao je s proizvodne trake već 1951. Prije svega ga je karakterizirao velik broj panoramskih prozora u krovu kao i sklopivi klizni krov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U AutoMuseumu Volkswagen je vozilo Saccottellija poziralo pokraj milijuntog Sambabusa AutoMuseuma, koji osim toga iduće godine slavi svoj 50-godišnji jubilej.

Ne samo da se radi o istom modelu, već i zbog iste boje vozila – dolje crvena boja pečatnog voska, a gore bež-siva – oba vozila stoje jedno pokraj drugog gotovo kao blizanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saccotelli, strastveni T5-vozač, u međuvremenu je kupio drugi Sambabus iz 1967. godinu čiju restauraciju je sada započeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo