SPIEGEL TVRDI: / Barem 30 menadžera upleteno u Dieselgate

Image
Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP
15.10.2015.
9:44
JOHN MACDOUGALL / AFP
VOYO logo

"Taj broj je potpuno neutemeljen", rekao je glasnogovornik Volkswagena.

Šeg američke podružnice Volkswagena Michael Korn prošlog tjedna je spomenuo "nekoliko software inženjera" koji su instalirali manipulativni software bez znanja vodstva tvrtke, no malotko je povjerovao njegovim riječima. Spiegel se poziva na rezultate istrage odvjetničke tvrtke Jones Day i one dobivene od Volkswagena te tvrdi kako će dio menadžera biti odmah suspendiran, a kasnije će se proširiti krug onih koji su bili upoznati s cijelom prevarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalni direktor Volkswagena Matthias Müller vjerojatno će se danas obratiti upravnom odoboru tvrtke sa dosadašnjim rezultatima istrage, kao i planovima za budućnost, piše Reuters.

Istovremeno je VW šef u Italiji, Massimo Nordio, izjavio kako nisu pretrpjeli veće štete kada su narudžbe u pitanju zbog cijele afere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo primijetili nikakav zabrinjavajući pad narudžbi u listopadu. Mislim da je najteže pogođen Volkswagen brand", rekao je Nordio.

Podsjetimo, unutar VW koncerna nalazi se nekoliko brandova. Osim Volkswagena, tu je i Audi, Seat, Škoda, Bugatti, Lamborghini i Porsche.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo