SLAVLJE U MAZDI: / Proizveden je milijunti primjerak kultnog Mazdinog roadstera MX-5

Image
Foto: Mazda

Razloga za slavlje imaju u Mazdi čiji je milijunti primjerak kultnog MX-5 roadstera sišao s proizvodne trake 22. travanja, potvrdila je Mazda Motor Corporation.

26.4.2016.
8:36
Mazda
VOYO logo

"Od prve generacije do današnjeg modela četvrte generacije, razlog zbog kojeg smo bili u mogućnosti i dalje prodavati MX-5 sve ove godine, snažna je podrška naših obožavatelja diljem svijeta. Mazda je osnovana u Hirošimi prije 96 godina, a kako se krećemo prema našoj stotoj obljetnici nastavit ćemo našim kupcima nuditi radost vožnje s ovim modelom koji je postao simbol naše marke. Mazda ima za cilj stvoriti posebnu vezu s kupcima i postati 'jedan-i-jedini' brand koji će uvijek iznova birati.", rekao je predsjednik i izvršni direktor Mazda Motor Corporation Masamichi Kogai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski automobil 2016. godine

Najavljeno je da će jubilarni primjerak MX-5 krenuti na turneju kojom u Mazdi žele iskazati zahvalnost obožavateljima i vlasnicima ovog modela, pa će se on početkom svibnja pojaviti i sudjelovati u Cvjetnoj paradi na Festivalu cvijeća u Hirošimi, a potom krajem lipnja i na Goodwood festivalu brzine u Velikoj Britaniji, gdje nastavlja europski dio turneje.

U Mazdi MX-5 smatraju simbolom svoje filozofije stvaranja automobila i potrage za užitkom u vožnji te naglašavaju koliko je i cijenjen od stručnjaka, čemu u prilog govori oko 250 prikupljenih nagrada među kojima je model četvrte generacije proglašen Svjetskim automobilom 2016., a i dobitnik je nagrade za tekuću godinu u kategoriji najboljeg automobilskog dizajna. Još od 2000. godine, kada je s 531,890 proizvedenih primjeraka ušao u Guinessovu knjigu rekorda, najprodavaniji je sportski dvosjed ikada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo