SJEDI I UŽIVAJ: / Tesla uvodi opciju autopilota

Image
Foto: Facebook

Novi modeli Tesla Model S električnih vozila nakon ažuriranja softwarea imati će opciju autopilota.

15.10.2015.
10:54
Facebook
VOYO logo

Nova 7.0 verzija softwarea koristiti će ugrađene senzore pomoću kojih će automobil voziti bez pomoći vozača, no za sada samo na autocestama i zaobilaznicama, ne i normalnim cestama. Tako će Tesla S imati opciju automatskog prestrojavanja iz jedne u drugu traku jednostavnim uključivanjem žmigavca. Osim toga, s novim softwareom dolazi i autopark opcija, koja će umjesto vas naći slobodno mjesto na parkiralištu te ga parkirati bez da vozač bude prisutan u automobilu. Software će upozoriti vozača te automatski skrenuti u slučaju opasnosti od bočnog sudara.

Image

PREPUN INOVACIJA: Zavirite u novi Tesla X električni SUV

Image

PREPUN INOVACIJA: Zavirite u novi Tesla X električni SUV

I dok je 7.0 verzija u beta fazi te će uskoro biti predstavljena javnosti, potpuno autonomni automobili bit će spremni za dvije do tri godine, najavljuju iz Tesla Motorsa. U principu se čeka regulacija zakona koja će odrediti tko je kriv u slučaju sudara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autopilot će biti dostupan za sva Tesla vozila napravljena nakon rujna 2014. godine, i to prvo za vozače u SAD-u, a tjedan kasnije i u Europi i Aziji.

"Još smo uvijek oprezni u ovoj fazi, pa zato savjetujemo vozačima da drže ruke na volanu. No, s vremenom i to neće biti potrebno", rekao je šef Tesla Motorsa Elon Musk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela Tesla flota se ponaša poput mreže. Kada jedan automobil nešto nauči, onda i ostali dobiju to znanje. Što će više ljudi koristiti autopilot, to će više informacija doći u naš sustav, pa će s vremenom biti sve savršeniji."

Kako se osjećaju vozači sjedeći za volanom i gledajući kako automobil automatski upravlja bez njihove pomoći, pogledajte u video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo