PREPOROĐENA LEGENDA: / Nakon Turske, novi Fiat Tipo napada i Europu s mnoštvom opcija

Image

Nakon što su ga predstavili na turskom tržištu kao Fiat Aegeo, preporođeni Fiat Tipo dolazi i na europsko tržište, popularnu EMEA regiju, a bit će dostupan na Bliskom Istoku i u Africi.

30.11.2015.
14:58
VOYO logo

NAKON 20 GODINA: Vraća se Fiat Tipo, ovoga puta kao limuzina

Image
NAKON 20 GODINA: /

Vraća se Fiat Tipo, ovoga puta kao limuzina

Image
NAKON 20 GODINA: /

Vraća se Fiat Tipo, ovoga puta kao limuzina

Europski automobil godine 1989. u novom ruhu utjelovljuje "rođen kao sedan" koncept, kojeg karakterizira prostranost, talijanski dizajn i funkcionalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Svakako jedna od glavnih značajki novog Tipa je prtljažnik zapremine 520 litara. Inače je ova novopečena limuzina dugačka 4,54 metra, a široka 1,79 metra. Međuosovinski razmak od 2,64 metara osigurava popriličan komfor u kabini koja prima pet putnika.

Kada Tipo stigne u trgovine početkom 2016. godine, u ponudi će biti tri paketa opreme, četiri verzije motora (1,4-litarski 16V Fire benzinac s 95 KS, 1,6-litarski 16v E.torQ s 110 KS te turbo dizel motori 1,3-litarski MultiJet II s 95 KS i 1,6-litarski MultiJet II s 120 KS), dva sustava prijenosa (ručni sa pet ili šest brzina i šestostupanjski automatski mjenjač, dostupan samo uz 1.6 E.torQ model), različite boja karoserije (pastelna i metalik), dvije veličine alu naplataka (16 i 17 inča) i četiri različite konfiguracije interijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Kako i priliči brandu Fiat, novi Tipo opremljen je mnoštvom inteligentnih rješenja kao što je UconnectTM s 5-inčnim zaslonom u boji osjetljivim na dodir, Bluetooth hands-free sustavom, AUX i USB ulazima sa mogućnošću integracije iPod uređaja, komandama na upravljaču te stražnjom kamerom za parkiranje i novim sustavom navigacije TomTom 3D Touch.

Tipo će se proizvoditi u tvornici Tofas u Turskoj. Hoće li nova generacija Tipa dostići slavu njegovog prethodnika, koji je između 1988.i 1995. prodan u dva milijuna primjeraka, ostaje za vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada nema govora o cijenama, no Auto Express saznaje kako će početna cijena modela koji stignu na britansko tržište biti 15.000 funti, odnosno oko 160.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo