Pogledajte topless verziju modernog Fiće

17.6.2010.
19:00
VOYO logo

Za razliku od brojnih drugih kabrioleta, uvođenjem mekog krova nisu žrtvovana četiri udobna sjedala i kapacitet prtljažnika.

Fiat 500C zadržava iste dimenzije kao osnovni model (355 cm dužine, 165 cm širine i 149 cm visine) i dijeli sva tri motora: 75 KS 1,3-litreni Multijet je turbodizel motor u kombinaciji s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem, dva 69 KS 1,2 litre i 100 KS 1,4 litarski benzinski motori, oba dostupna s ručnim ili Dualogic robotiziranim mjenjač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihove zajedničke osobine su pouzdanost i velika briga za okoliš (svi su Euro5-odobreni). 500C krasi i inovativan "Start & Stop" sustav koji kontrolira privremeno gašenje motora kao i njegovo ponovno pokretanje.

Kod nas se za početak nudi 1,4 litarski 16v motor koji isporučuje 73,5 kW (100 KS) pri 6.000 o/min i maksimalni okretni moment od 131 Nm (13,4 kgm) pri 4250 o/min.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvijen uz razmišljanje o visokim performansama i niskoj potrošnji, ovaj motor stavlja Fiat 500C na vrhu svoje klase, s najvećom brzinom od 182 km/h i ubrzanje 0-100 km/h za samo 11 sekundi. Potrošnja goriva je u kombiniranoj vožnji 6,1 l/100 km (s ručnim mjenjačem), a uz Start & Stop potrošnja pada na 5,8 l/100 km.

Fiatovi konstruktori posebno su ponosni i na činjenicu kako je turbulencija zraka kad je krov otvoren smanjena na minimum, što omogućava uživanje u svježem zraku. Automatskim električnim platnenim krovom se može upravljati gumbom u unutrašnjosti automobila ili pomoću daljinskog upravljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krov je također jednostavan za korištenje: da biste ga otvorili, samo pritisnite gumb i za manje od pola sekunde se aktivira spuštanje ili dizanje krova. Kada koristite daljinski upravljač, krov se može otvoriti samo do spojlera.

Isti proces će ga i zatvoriti a iz sigurnosnih razloga krov se zaustavlja na oko 25 cm od potpunog zatvaranja (za potpuno zatvaranje potrebno je još jednom pritisnuti gumb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udobnost putnika na stražnjim sjedalima također je dobila posebnu pozornost, a to dokazuje protok zraka koji ima brzinu od 7 m / s s otvorenim krovom.

Osim toga, kada je krov spušten, treće kočiono svijetlo je tako postavljeno da se uvijek može vidjeti. Slojevite tkanine krova osiguravaju najbolju moguću izolaciju izvana i zajedno s unutarnjim oblogama stupova kompletiraju mehanizam za kontrolu otvaranja i zatvaranja krova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiat 500C s 2.4 16V motorom i srednjim paketom opreme Lounge u Hrvatskoj stoji 132.500 kuna do registracije.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo