ODLIČNA OCJENA: / Renault Talisman i Megane osvojili pet Euro NCAP zvjezdica

Image

Renault Talisman i novi Renault Mégane osvojili su pet zvjezdica na testu pasivne sigurnosti neovisne organizacije Euro NCAP.

10.12.2015.
13:31
VOYO logo

Renault Talisman i novi Renault Mégane odlikuju se povećanom razinom sigurnosti zahvaljujući bogatoj ponudi sustava za pomoć u vožnji koji vozaču omogućuju da se usredotoči na vožnju funkcijama za upozoravanje, sigurnost i jednostavniju uporabu.

Kad je riječ o sigurnosti, novi Espace, Talisman, Kadjar i novi Mégane uživaju u prednostima iste platforme naziva CMF C/D (Common Module Family – segment C/D). Konstrukciju nove platforme čine okomite, uzdužne i poprečne grede izrađene od čelika visoke elastičnosti, posebice one koje odjeljuju motorni prostor od putničke kabine. Četvorni milimetar te vrste čelika može izdržati opterećenje od 120 kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Platforma CMF C/D odlikuje se i učinkovitim sustavima za zadržavanje putnika na mjestu, uključujući prednje zračne jastuke koji se napuhavaju ovisno o vrsti udara i položaju putnika. To je Talismanu i novom Méganeu omogućilo ostvariti vrhunske rezultate za zaštitu odraslih putnika i djece.

Sigurnosni pojasevi opremljeni su predzatezačima i graničnicima koji razinu zatezanja prilagođavaju snazi udara i građi putnika. U bočnim sudarima, vozač i suvozač zaštićeni su i dvama bočnim zračnim jastucima posljednje generacije i zračnim zavjesama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući platformi CMF C/D Talisman i Mégane mogu se opremiti brojnim sustavima za pomoć u vožnji, već predstavljenim u novom Espaceu. Ti su sustavi osmišljeni za sigurnost ili upozoravanje vozača te kako bi im olakšali život i omogućili da se usredotoče na vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo