Nova generacija Ford Focusa

Oba modela krase glatke linije i naglašeni sportski izgled, u skladu s novom dizajnerskom filozofijom koju zovu Kinetic design.

21.1.2010.
16:33
VOYO logo

Nova generacija Ford Focusa doživjela je svjetski debi prošlog tjedna u Detroitu na Međunarodnom salonu automobila (2010 North American International Auto Show), a Europi će biti predstavljen početkom 2011.

Publici su u Detroitu prikazane obje verzije koje će biti dostupne s početkom prodaje, dinamičan kompakt s pet vrata i elegantna limuzina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba modela krase glatke linije i naglašeni sportski izgled, u skladu s novom Fordovom dizajnerskom filozofijom koju zovu Kinetic design. Izvedbe s troja vrata, karavan i CC biti će na dispoziciji nešto kasnije.

Novi Focus razvijao je globalni tim vođen iz Fordovog razvojnog centra za mala i srednja vozila u Merkenichu u Njemačkoj, a oblikovan je kako bi zadovoljio sve tržišne i zakonske zahtjeve najvećih svjetskih tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Focus je najvažniji model za Ford u Europi i jednako važan za Ford globalno, stoga iz njegovog razvojnog tima poruluju kako tijekom njegovog razvoja nisu prihvatili nikakav kompromis.

Nova generacija Focusa donosi kupcima C-segmenta uzbudljiv niz unaprijeđenih tehnologija koje se obično nalaze u većim automobilima iz premium segmenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

One uključuju sigurnosne značajke i opcije za pomoć vozaču kao primjerice novi sustav za ublažavanje sudara pri malim brzinama, adaptivni tempomat, sustav za otkrivanje vozila u mrtvom kutu, limitator brzine, sustav prepoznavanja prometnih znakova, sustav za upozoravanje vozača, pomoć pri državnju prometnog traka i aktivna pomoć pri parkiranju te najsuvremenije tehnologije u kabini kao primjerice najmoderniji MyFord sustav komunikacije za vozača s vrlo moćnim Ford SYNC paketom povezanosti i glasovne kontrole.

Atraktivnost novog Ford Focusa značajno je povećana izborom pogonskih agregata koji koriste najsuvremenije tehnologije kako bi dali izvanredno nisku potrošnju goriva i emisije CO2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponuda će uključivati 1.6-litarski Ford EcoBoost turbo benzinski pogonski stroj s izravnim ubrizgavanjem goriva, te unaprijeđene 1.6 i 2.0 litarske Duratorq TDCi common-rail dizelske motore.

Više podataka o novom Focusu znat će se u toku godine, sukladno s primicanjem termina početka prodaje na Starom kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo