NISSAN OTKRIVA: / Evo kako će izgledati benzinske stanice u budućnosti

Image
11.12.2015.
14:05
VOYO logo

Kako će izgledati benzinske stanice u budućnosti i hoće li to uopće više biti benzinske stanice, ovih dana pokušao nam je dočarati Nissan. Ponudili su nam mali uvid u njihov projekt koji će biti predstavljen u ožujku sljedeće godine.

Prema kratkom video zapisu i nekoliko fotografija može se zaključiti kako je riječ o bežičnom punjaču smještenom u rubnom dijelu nogostupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljniji opis morat ćemo pričekati još neko neko vrijeme, no jasno je kako Japanci namjeravaju označiti punjač LED svjetlima kako bi bio vidljiv. A svjetla će promijeniti boju iz zelene u plavu kako bi signalizirali početak punjenja.

Image

Jednako tako, prošlog mjeseca Nissan je predstavio 7-kilovatni bežični punjač koji može za jednu noć punjenja napuniti nove baterije (60 kW) za koje u Nissanu navode kako bi trebale omogućiti autonomiju od oko 500 km. Vjeruje se kako se projekt "benzinskih stanica bUdućnosti" temelji na ovom uređaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Nissan na ovom projektu surađuje s Foster + Partners, tvrtkom koja se bavi inovacijama u arhitekturi. Za svoj dosadašnji rad dobili su 680 nagrada, a pobijedili su i na 120 nacionalnih i međunarodnih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo