Najbrža guma na svijetu!

Michelin Pilot Super Sport, najbrži serijski produkcijski pneumatik na svijetu za trkaće staze, predstavljen je i na hrvatskom tržištu.

5.5.2011.
1:05
VOYO logo

Ovaj novi Michelin pneumatik integrira kompletno Michelinovo iskustvo i znanje stečeno u vodećim međunarodnim trkama izdržljivosti, a posebno 24 sata Le Mansa.

Michelin Pilot Super Sport je konstruiran da služi samo jednoj svrsi: osigurati savršeno iskustvo vožnje uz osiguranje maksimalne sigurnosti čak i u ekstremnim uvjetima uporabe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova izvanredna kombinacija užitka u vožnji i sigurnosnih performansi se pokazala odlučujućom u fazi razvoja proizvoda provedenoj u suradnji sa Porscheom, BMW-om (sportskim odjelom proizvođača iz Münchena) i Ferrarijem.

Namijenjen vozačima koji traže ultimativno iskustvo vožnje i izvanrednu sigurnost – bilo u svakodnevnoj ili sportskoj vožnji, Michelin Pilot Super Sport je konstruiran za serijske super sportske modele i cestovne automobile koji su namješteni i modificirani za ultra visoke performanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je bolji od pet vodećih konkurenata u brzini i držanju ceste u testu provedenom 2010. od strane neovisnog instituta TÜV SÜD, na pneumaticima s dimenzijama 245/40 ZR 18 Y i 235/35 ZR 19 Y.

Michelinovi inženjeri su se fokusirali na istovremeno poboljšanje performansi u različitim područjima. Vozač automobila, opremljenog sa pneumaticima Michelin Pilot Super Sport se može opustiti i uživati, znajući da mu pneumatici osiguravaju maksimalnu sigurnost čak i u ekstremnim uvjetima vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interni testovi, provedeni u Michelinovom tehnološkom centru, identificirali su šest ključnih područja u kojima je novi pneumatik bolji od svog prethodnika, Pilot Sport PS2, koji je do sada bio standard u ovom segmentu.

To su držanje ceste na suhim površinama, kočenje na suhim površinama, držanje ceste na mokrim površinama, kočenje na mokrim cestama, ukupna kilometraža na stazi (čak 50% više krugova) i za deset posto dulja ukupna kilometraža na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo