LEXUS LC500: / Pobjednik detroitskog sajma i najzanimljiviji automobil godine

Image

Čini se kako je i prije kraja sajma automobila u Detroitu, jednog od najvećih na svijetu, poznat pobjednik. javnost i mediji su praktički jednoglasni, to je Lexus LC500 model.

13.1.2016.
14:06
VOYO logo

Lexusov sportski coupe predstavio je generalni direktor Toyote Akio Toyoda. Tom prilikom je otkrio kako nisu razmišljali o serijskoj proizvodnji LF-LC konceptnog modela, na kojem je temeljen LC500, a koji je bio izložen na detroitskom sajmu 2012. godine. Ipak, potaknuti pozitivnim reakcijama javnosti, u Toyoti su rekli: "Slušali smo vaše želje i pretvorili ih u stvarnost".

Image
Image

LC500 se ne razlikuje bitno od konceptnog modela. Osim promjene imena, linije na LC500 su nešto blaže od "napumpanog" konceptnog modela. Ono najbitnije, prepoznatljiva rešetka hldanjaka je ostala ista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lexus s ovim modelom ukazuje na novi pravac kojim su krenuli, odnosno pokazati kako mogu puno više nego samo proizvoditi automobile s velikim rešetkama i još većim motorima. I zbog toga je LC500 pun pogodak.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

OSVAJA NA PRVI POGLED: Najbolji automobil iz Lexusove tvornice?

Ovaj automobil pokreće 5,0-litarski V8 benzinac koji razvija 470 KS uz najveći okretni mooment od 527 Nm. Motor je uparen s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem. Do stotke LC500 stiže za za 4,5 sekunde.

Prodaja modela LC500 će započeti u drugoj polovici godine, a kasnije se očekuje i hibridni LC500h s novim 3,5-litarskim V6 uparenim s električnim motorom kombinirane snage preko 470 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo