KONKURENCIJA NE SPAVA: / Uber privukao 2 milijarde dolara investicija za rast na kineskom tržištu

Image
Foto: Facebook

Kineski investitori su uložili dvije milijarde dolara u Uber, najpoznatiji servis za prijevoz, objavila je ova američka tvrtka.

14.1.2016.
9:24
Facebook
VOYO logo

Ostatak novca je otišao u glavni Uberov ured, no iz tvrtke nisu specificirali koliko je koji odjel dobio sredstava. Detalje o ovoj izdašnoj investiciji objavili su kineski mediji, a potvrdio Uberov glasnogovornik.

Image

Među ranije neimenovanim investitorima je China Minsheng Banking korporacija, tvrtka za nekretnine China Vanke i China Broadband Capital. Osim novaca koji dolaze iz bankarskog, telekomunikacijskog i sektora nekretnina, Uber je dobio sredstva i od HNA grupe, vlasnika Hainan Airlinesa, osiguravajućih tvrtki China Taiping Insurance Holdings i China Life Insurance. Krug investitora su zatvorili Guangzhou Automobile grupa i osiguravajuća tvrtka CITIC Securities.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kina je jedno od rijetkih tržišta gdje Uber zaostaje za konkurencijom. Stoga su i inicirali prikupljanje sredstava, kako bi se mogli nositi s kineskim startupom Didi Kuaidi, koji trenutno drži veći dio tržišta usluge prijevoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike