KONKURENCIJA MIATI I 124 SPYDERU: / Honda planira veliki povratak S2000 modela

Image

Honda priprema treću generaciju poznatog sportskog dvosjeda S2000. Prva verzija je predstavljena još 1999., kada je zabilježila veliki uspjeh, no prodaju njegovog nasljednika zaustavili su 2009.

8.12.2015.
9:12
VOYO logo

S novim modelom neke stvari se neće mijenjati. Tako će i nadalje motor ostati smješten u prednjem dijelu vozila, dok će se prijenos snage obavljati preko šeststupanjskog ručnog mjenjača, koji se odlikuje prilično kratkim hodom.

Image
Image

Osnovni model ovog cijenjenog sportskog automobila trebao bi ispod poklopca ugrađen prerađeni 1,5-litarski VTEC turbo benzinac s nešto više od 180 KS, dok će se najjača verzija S2000 modela moći pohvaliti s 2,0-litarskim turbo benzincem, kakav možemo vidjeti i u Civic Type-R modelu, a koji proizvodi malo manje od 310 KS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim potezom osnovni model S2000 će imati oko 25 KS više od najjače verzije popularne Miate, kao i Spydera 124.

Image
Image

Sa snažnijom verzijom S2000 modela trebat će i čvršći ovjes, ograničena blokada diferencijala i znatno kruća šasija. A kako Honda u ovom trenutku nema adekvatnu platformu za automobil s pogonom preko zadnje osovine, čini se kako ćemo još neko vrijeme pričekati prije nego vidimo novi Hondin sportski dvosjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Autocara, Japanci navodno pripremaju "baby NSX" s motorom u sredini, no u Hondi tvrde kako je na listi prioriteta nova generacija S2000 modela. Dok ne saznamo u kojem su smjeru krenuli, nije naodmet pogledati slike posljednje generacije S2000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo