FRANCUZI KUPILI OPEL: / Transakcijom od 2,2 milijarde eura PSA postao drugi europski proizvođač automobila

Image
Foto: PSA

General Motors Co.

6.3.2017.
17:28
PSA
VOYO logo

Uz Opel/Vauxhall, koji je ostvario promet od 17,7 milijardi eura 2016. godine, PSA postaje drugi europski proizvođač automobila s tržišnim udjelom od 17 %.

"Ponosni smo što ujedinjujemo snage s markama Opel/Vauxhall i obvezujemo se da ćemo nastaviti razvoj tog velikog poduzeća i ubrzati njegov procvat. Pozdravljamo sve što su postigli nadareni timovi tog poduzeća, kao i lijepe marke Opel i Vauxhall te iznimno nasljeđe. Namjeravamo upravljati markama grupe PSA i Opel/Vauxhall na temelju vlastitog identiteta svake od njih. Budući da je Opel/Vauxhall već razvio izvrsne modele za europsko tržište, uvjereni smo da će biti dobar partner. Naš je cilj prirodno produljenje našeg partnerstva te jedva čekamo da ubrzamo s planovima. Sigurni smo u znatno ubrzanje procvata marke Opel/Vauxhall uz našu potporu i uz poštovanje napora koje je uložila grupa GM u odnosu na zaposlenike koji rade za Opel/Vauxhall", izjavio je Carlos Tavares, predsjednik upravnog odbora grupe PSA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PSA

Transakcija će omogućiti grupi PSA, tvrdi se, da ostvari znatne uštede i da se ostvari sinergija u području kupovine, proizvodnje te istraživanja i razvoja. Do 2026. očekuju se sinergije od 1,7 milijardi eura godišnje, od čega bi se znatni dio trebao ostvariti do 2020. te doprinijeti ubrzanju procvata marki Opel/Vauxhall. Na temelju plodonosnog partnerstva sklopljenog s grupom GM, grupa PSA očekuje da marke Opel/Vauxhall dosegnu maržu iz osnovne djelatnosti od 2 % do 2020. te od 6 % do 2026. i da ostvare pozitivan operativan slobodan novčani tok do 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo