FOTO: / BMW X3 - 'Nova dimenzija zadovoljstva'

Novi "križar" je nasljednik popularnog bavarskog modela, a njegovi tvorci ambiciozno najavljuju novu dimenziju zadovoljstva u vožnji pri upravljanju ovim "Sports Activity Vehicleom".

20.7.2010.
18:00
VOYO logo

Poprilično suzdržani i neočekivano jednostavni dizajn ravnoga prednjega i visokoga stražnjega dijela stvara dinamičan klinasti oblik, što upućuje na njegovu sportsku osobnost. Stražnji dio označen je položenim linijama, naglašavajući tako robusnu osobnost BMW-a X3. Stražnja svjetla smještena su granično na rubovima i imaju T oblik koji se uvijek veže za njihov manji terenac iz ponude. Uz dodatna Xenon svjetla, LED svjetlosni element ostvaruje prepoznatljivi noćni BMW-ov dizajn.

Iznutra prevladava već prepoznatljivi BMW-ovski dizajn, a u kombinaciji s vrhunskim materijalima ugođaj je suvremen i luksuzan. Za BMW prepoznatljiva usmjerenost prema vozaču naglašena je asimetričnim dizajnom središnje konzole. Kontrolni zaslon dodatnog operativnog iDrive sustava skladno je ugrađen u ploču s instrumentima. Navigacijski sustav Professional ima 8,8-inčni zaslon visoke rezolucije što je najveći zaslon u ovoj klasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa zapreminom od 550 do 1.600 litara, prtljažnik novoga BMW-a X3 najbolji je u svojoj klasi.

Novi BMW X3 nudi izbor između dva izuzetno suvremena motora. Četverocilindrični diesel motor novoga BMW-a X3 xDrive20d razvija najveću snagu od 135 kW/ 184 KS, što nadmašuje njegovog prethodnika za 5 kW. Istovremeno, prosječna potrošnja goriva po EU ciklusu smanjena je za 14 posto na 5,6 litara/100 km. Okretni moment je 340 Nm u rasponu od 1.750 do 2.750 o/min. Motor razvija dovoljno snage za ubrzanje vozila od 0 do 100 km/h u roku od 8,5 sekundi i za dostizanje najveće brzine od 210 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi BMW X3 xDrive35i je pravi tehnološki dragulj. BMW TwinPower Turbo tehnologija, sustav visokopreciznog ubrizgavanja i Valvetronic sustav varijabilne kontrole ventila po prvi puta rade zajedno. Kao rezultat toga, ovaj 3,0-litreni motor donosi 225 kW/306 KS kod 5.800 o/min uz najveći okretni moment od 400 Nm kod 1.300 o/min. Motor omogućuje BMW-u X3 xDrive35i ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 5,7 sekundi. Najveća brzina je 245 km/h.

Novi BMW X3 u standardnoj opremi donosi 8-stupanjski automatski prijenos. Ova opcija, također jedinstvena u klasi, dostupna je za BMW X3 xDrive20d kao alternativa za standardni 6-stupanjski ručni sustav prijenosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i stalni xDrive sustav pogona na sva četiri kotača. Ovaj električno kontrolirani sustav jamči varijabilnu raspodjelu snage i okretnog momenta prema stražnjoj i prednjoj osovini. Veliki je izbor dodatnih funkcija; od automatske kontrole klima uređaja s dvije zone, panoramskog krova, vrhunske audio opreme i navigacijskog sustava Professional, sve do automatskog zatvaranja poklopca prtljažnika i električno kontrolirane kuke za vuču. Izbor funkcija za pomoć vozaču kojeg nudi BMW ConnectedDrive sustav jedinstven je u ovoj klasi. BMW X3 se, između ostalog, može opremiti s Head-Up Dispaly sustavom, adaptivnim prednjim svjetlima za zavoje, funkcijom automatskog uključivanja i isključivanja dugih svjetala, tempomatom s funkcijom kočenja (standardna oprema za BMW X3 xDrive35i) i stražnjom kamerom s Top View funkcijom.

Novi BMW X3 se proizvodi u BMW-ovoj američkoj tvornici Spartanburg. Uz proizvodnju modela X5 i X6, ovo je mjesto, smješteno u Saveznoj američkoj državi Karolini, postalo središte za proizvodnju modela s oznakom X modela unutar svjetske proizvodne mreže BMW Grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj automobil na izvanredan način ispunjava sve što se danas očekuje od jednog suvremenog SUV-a za aktivne vozače. Svojim izbrušenim kvalitetama on postavlja nove standarde u klasi koju njegov prethodnik odavno predvodi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo