Ford Fiesta Titanium 1.6 TDCI

Za razliku od svoje prethodnice, živahno i dinamično oblikovana nova Fiesta prvenstveno cilja na mlađu urbanu publiku.

2.12.2009.
0:18
VOYO logo

Odlične vozne karakteristike Ford Fieste dodatno su naglašene novim 1,6-litrenim turbodizelskim agregatom koji pruža idealan kompromis između performansi i potrošnje.

Atraktivan, kinetički, dizajn oduševljava već na prvi pogled. Dodamo li tome još i dodatno zatamnjena stražnja stakla, ali i odlično pogođenu metalik plavu boju karoserije, ne čudi što je, bez obzira gdje smo se sa njom zatekli, Fiesta plijenila poglede prolaznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No da se ovdje ne radi tek o pukom šepurenju simpatičnom vanjštinom, postaje jasno već nakon nekoliko kilometara provedenih za upravlječem.

Naime, Ford je i sa Fiestom još jednom dokazao kako u slučaju kada govorimo o voznim karakteristikama automobila, modeli ovoga proizvođača služe za postavljenje standarda u klasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiesta se u vožnji ponaša iznenađujuće ugodno poslušno slijedeći sve naredbe vozača. Njezin ovjes podešen je da pruži maksimalan kompromis između udobnosti i dobrog držanja ceste. Kao takav zaslužuje samo riječi hvale, baš kao i upravljač koji bez obzira na dinamiku i stil vožnje gotovo nikada ne gubi na svojim kvalitetama.

Štoviše, užitak vožnje malenog Forda ponekad vas toliko zanese da u nekom trenutku čak i zaboravite kako sjedite za volanom gradskom automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluge za to svakako treba pripisati i odličnom 1.6-litrenom turbodizelskom agregatu čijih 90 'konja' i okruglih 200 Nm okretnog momenta naprosto mame na dinamičniju vožnju. Potrošnja bez obzira na to kako se vozili rijetko prelazi brojku od 6 litara.

I baš kada pomislite kako bi cijena ovakvog automobila lagano mogla zadirati u klasu kompaktnih modela pogled na cjenik ubrzo vam ponovno izmamljuje osmijeh na lice. Tek nešto malo manje od 14.000 eura koliko valja izdvojiti za ovakakav automobil, predstavlja odlično odmjerenu cijenu ali i podjednako dobar omjer između uloženog i dobivenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne čudi stoga što je upravo ovaj automobil u Hrvatskoj odnio titulu automobila godine. Tu nagradu naime, Fiesta itekako zaslužuje.

Zapremina: 1560 ccm Snaga: 66 kW/90 KS pri 4000 o/min Okretni moment: 200 Nm pri 1750 o/min Dimenzije (d/š/v): 3950/1722/1481 mm Međuosovinski razmak: 2489 mm Ubrzanje od 0 do 100 km/h: 11,9 s Maksimalna brzina: 175 km/h Potrošnja (o/g/p): 3,6/5,2/4,2 l Prtljažnik: 295 l. Težina: 1119 kg Gume: 195/50 R15 Cijena: 14.173,92 eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo