EXPLORIDE HUD: / Uređaj s kojim svaki auto postaje pametniji

Image

Još su nepuna dva dana ostala do kraja crowfunding kampanje Exploride startup tvrtke, kojom su htjeli sakupiti novac za istoimeni HUD (Head-up Display) sustav za osobne automobile.

1.10.2015.
14:31
VOYO logo

Razlog se vjerojatno krije u brojnim mogućnostima Exploride sustava, koji vam na prozirnom ekranu prikazuje korisne podatke bitne za vožnju, ali i zabavu, uključujući navigaciju, pozive, poruke, notifikacije i glazbu. Zahvaljujući tehnologiji prepoznavanja pokreta, bez tipkanja po ekranu možete odgovoriti na poziv ili prebaciti pjesmu.

Za razliku od konkurentnih HUD-ova, kao što je Garminov, Exploride može koristiti vlastitu 4G LTE povezivost za spajanje sa servisima poput Pandore, Spotifya, Google Mapsa, te čak pristupa i pohrani u oblaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uređaj dolazi s Bluetooth OBD adapterom koji se spaja direktno na vozilo, što mu omogućuje i prikaz dijagnostičkih podataka poput potrošnje goriva, pritiska u gumama, odnosno sve ono što može pratiti putno računalo ugrađeno u auto.

Kada se nađe na tržištu, Exploride će imati 8 GB memorije, što je dovoljno za 4,4 sata 720p videa snimljenog kamerom ili 9,9 sati snimanja u VGA kvaliteti. Aplikacija pomoću koje se Exploride spaja s ostalim uređajima dostupna je za Android telefone i iPhone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želite ovaj uređaj, i to po sniženoj cijeni od 269 dolara (oko 1830 kuna), možete ga naručiti preko Indiegogo stranice. Kada stigne u trgovine u siječnju 2016. godine Exploride će biti 45 posto skuplji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo