ČISTA NULA: / Pogledajte zastrašujuće razloge zbog kojih nije pametno kupovati automobile za indijsko tržište

Image
Foto: Screenshot/YouTube

I dok se svijet automobila danas razvija u smjeru maksimalne moguće sigurnosti svih sudionika prometa postoje i primjeri koji su u potpunosti suprotni ovome.

17.5.2016.
14:02
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Global NCAP je u utorak objavio rezultate testiranja sigurnosti za pet automobila sa potpuno poražavajućim ishodom. Naime, niti jedan od njih nije sakupio makar i samo jednu zvjezdicu od maksimalnih pet kojom bi dokazao svoju vrijednost i sigurnost odraslih osoba u slučajevima sudara.

Za indijsko tržište

Ovdje je, ipak, važno napomenuti da je riječ o automobilima koji se proizvode za indijsko tržište, a oni su Renault Kwid, Suzuki Maruti Celerio, Suzuki Maruti Eeco, Mahindra Scorpio i Hyundai Eon. Od navedenih je samo Kwid, točnije jedan od tri testiranje verzije, imao zračni jastuk. I to samo za vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financial Express piše da su parametri koje kupce automobila na indijskom tržištu najviše zanimaju potrošnja goriva, troškovi održavanja, jednostavnost korištenja i vrijednost automobila kod njegove sljedeće prodaje. Sigurnost ne kotira tako visoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wardovo upozorenje

Za očekivati je da proizvođači automobila sramotnog pada na testiranju sigurnosti odgovore kako su njihovi modeli u sukladnosti s ondje traženim normama, međutim, glavni tajnik Global NCAP-a David Ward upozorava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednji rezultati testiranja SaferCarsforIndia inicijative pokazuju koliko je važno da struktura automobila bude čvrsta pri sudarima. To je temeljni element sigurnosti putnika, zajedno s postavljanjem barem prednjih zračnih jastuka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo