Chevrolet Aveo RS

Chevrolet je na Sajmu automobila u Detroitu svijetu predstavio svoj konceptni automobil Aveo RS.

15.1.2010.
18:04
VOYO logo

Iz Chevroleta su Aveo iduće generacije, uzbudljivi mali kompakt od kojeg očekuju da će se svidjeti mladim ljubiteljima automobila.

Duži, širi i prostraniji od trenutne produkcijske verzije Avea, ogledni model RS ima sve elemente dizajna specifične za automobile više klase, i to one vezane za interijer i eksterijer, te predstavlja mogućnosti personalizacije koje će potencijalno biti dostupne s Aveom sljedeće generacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim dolaskom u Europu 2011. godine novi će Aveo biti posve usklađen s Cruzeom i Sparkom, njihovim najnovijim kompaktnim modelom i minijem.

Aveo RS, u boji Boracay Blue, krase svi elementi dizajna karakteristični za Chevrolet poput dvodijelne rešetke, okruglih stražnjih svjetala te izduženih blatobrana, no dizajneri su dodatno uljepšali ovaj ogledni primjerak spuštenim otvorima za zrak u kombinaciji s poliranim aluminijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetla za maglu integrirana su u naglašeni otvor za hlađenje kočnica koji se stapa s linijom prednjih blatobrana, dajući automobilu agresivan i sportski štih.

Na prvi pogled automobil izgleda kao model s trima vratima jer su kvake stražnjih vrata diskretno smještene u području C-nosača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa svojim mat crnim interijerom i naglascima u sjajnoj crnoj te metalik i plavoj boji, kod oglednog Avea RS jednaka je pažnja posvećena vanjskim detaljima kao i interijeru.

Tema Boracay Blue nastavlja se u unutrašnjosti s posebnim prošivima preko cijele dvodijelne ploče s instrumentima, na stranicama prednjih i stražnjih vrata, obruču upravljača, presvlakama oko mjenjača i ručne kočnice, kožnim sjedalima te čak podnim tepisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrugli analogni brzinomjer postavljen je unutar asimetričnog LCD infozaslona s metalnim obrubom, a tu su i okrugli bočni otvori za zrak također obrubljeni aluminijem.

Ogledni automobil Aveo RS pogoni visokoučinkoviti 1.4-litarski Ecotec motor snage 138 KS (103 kW) s turbopunjačem. Šesterostupanjski ručni mjenjač napravljen je kako bi osigurao dinamično i živahno iskustvo vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chevrolet je već prije najavio da će se novi Aveo za tržište Sjeverne Amerike proizvoditi od 2011. godine u tvornici Orion u gradu Orion Township, američka savezna država Michigan, SAD.

Ovo je potez kojim će se u sjeveroistočnom Michiganu otvoriti 1.200 radnih mjesta. Krajem 2010. trebale bi početi pripreme za proizvodnju novog Avea u pogonu Orion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo