BEZ PREMCA: / E-Mehari je pravi slobodni elektron u svijetu automobila

Image

Povezan s poviješću Citroëna i uvjerljivo okrenut budućnosti, E-Mehari svojom razigranošću podsjeća na ikonu, model Méhari iz 1968. godine.

8.12.2015.
14:17
VOYO logo

E-Mehari je originalan automobil izražajnih boja, izrazito odvažan i potpuno u duhu marke Citroën. Bez premca, bez stresa i buke, E-Mehari je pravi slobodni elektron u svijetu automobila.

Vanjski dizajn modela E-Mehari potpuno je u skladu sa stavom marke Citroën. Odlikuje se stilskim obilježjima Citroëna među kojima se ističu izražajan pogled koji se sastoji od svjetala na dvjema razinama, što je potpis marke sa znakom chevrona, jedinstven i vedar dizajn punih i toplih linija, sasvim blagih oblika i nasmiješenog prednjeg kraja, pročišćen stil, simbol malih i istinskih radosti, drugačiji doživljaj užitka u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ta karizmatična osobnost naglašena je izražajnim bojama. Naime, E-Mehari nudi višestruke mogućnosti personalizacije: četiri boje karoserije (plava, narančasta, žuta i bež), dvije boje platnenog krova (crna i crvenonarančasta), dvije boje presvlaka sjedala (bež i narančastocrvena). E-Mehari nudi povišenu karoseriju s pojedinim crnim detaljima: oblogama blatobrana, donjim dijelom karoserije i odbojnicima.

Tako se E-Mehari odlikuje svježim i izrazito izražajnim stilom koji će znati zavesti sve koji traže drukčiji i simpatičan automobil. Baš kao i Méhari iz 1968., E-Mehari je prilagodljiv jer ima mekani krov koji se može ukloniti, a zatvara se bočnim sklopivim pokrovom s velikim prozirnim površinama. Prema želji, krov se može postaviti sprijeda, straga, sa strane ili sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Novo Citroënovo vozilo opremljeno je s četiri sjedala, sklopivom klupom te povišenom šasijom za vožnju po svim podlogama, izrađenom od termooblikovane karoserije, plastičnog materijala koji ne korodira, ne zahtijeva održavanje boje te je otporan na male udarce jer je vrlo elastičan. E-Mehari je vrlo jednostavan za rukovanje i održavanje, cijeli se može oprati mlazom vode, izvana i iznutra.

Motiv na vratima svojim žljebovima podsjeća na dizajn izvornog modela Méhari i na njegovu valovitu karoseriju. Usto, boje vanjske karoserije u skladu su s bojama kakve su predstavljene prilikom lansiranja modela Méhari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

E-Mehari jednostavan je i ležeran, ali ne nedostaje mu ni napredne tehnologije. Posve je električan te se njegova baterija temelji na tehnologiji razvijenoj francuskim umijećem grupe Balloré: baterije LMP (litijeve metalne polimerne baterije) omogućuju velik doseg te su učinkovite, pouzdane i sigurne.

Baterije LMP ističu se po svojoj velikoj energetskoj gustoći i po tome što su sigurne za uporabu. To su suhe baterije (odnosno „potpuno krute“), što im daje mnoge prednosti. Između ostalog, nisu osjetljive na vremenske promjene. Omogućuju vožnju najvećom brzinom od 110 km/h i doseg od 200 km u gradskoj vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Praktične su, potpuno se napune za osam sati pri jakosti električne struje od 16 A na uređajima koji to omogućuju (kućne stanice za punjenje ili javne stanice kao što je Autolib) ili za 13 sati na kućnim utičnicama jakosti 10 A.

E-Mehari proizvodi se u tvornici PSA Peugeot Citroën u Rennesu, a u trgovine stiže u Francuskoj u proljeće 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo