Auto od milijun i pol kuna rasprodan do 2012.

Unatoč bezobrazno visokoj cijeni, Bentley Mulsanne u Americi je potpuno rasprodan. Britanci su za američko tržište odredili kvotu od 200 automobila za 2010.

29.5.2010.
11:03
VOYO logo

Iako jedan jedini Mulsanne u Americi košta 285.000 dolara, do 2012. godine rasprodani su svi planirani primjerci. Problem je u tome što je ovaj Be ntleyjev model u potpunosti ručni rad koji iziskuje ogromnu količinu vremena.

Proizvodnja jednog Mulsannea traje čak 170 radnih sati, a u to je uključeno 26 sati za izgradnju motora i čak 86 sati koliko traje lakiranje ove ekskluzive na kotačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ako ste dubokog džepa i imate strpljenja, ovakav automobil se svakako isplati čekati i niti jedan sat potrošen na proizvodnju sigurno nije utrošen uzalud.

Mulsanneova moćna V-8-ica razvija 505 KS-a i automobil do 'stotke' katapultira za nezamislivih 5,1 sekundu, a sve to uz brdo okretnog momenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve one koji se žele što prije dočepati ovog luksuznog modela ipak stižu dobre vijesti. Naime, iz tvornice je najavljeno da će se kapaciteti povećati kako bi se zadovoljilo iznenađujuće veliku potražnju za Mulsanneom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo