FNC 16 / Tomo Spahović izdominirao tenka iz Poljske: Braća Sičaja oduševila; 'Mi pobjeđujemo za razliku od braće Diaz'

Image

FNC 16 u reprizi možete pogledati na platformi Voyo. Spahović je dobio glavnu borbu večeri, ali nije ostvario nokaut. 'Zvijer' koju ima u sebi nije do kraja pustio jer je namjerno tražio da meč ode do kraja. Nedostaju mu mečevi, traži formu, osjećaj

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

5.5.2024.
18:47
VOYO logo

FNC 16 - Memorijal Damira Demarina

Spektakularnu FNC 16 priredbu možete u reprizi pogledati na Voyo platformi

Glavna borba (poluteška divizija) - Tomislav Spahović - Maciej Gradecki - pobjeda Tome Spahovića nakon tri runde

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunaslovna borba (perolaka divizija) - Luka Giorgadze - Alessandro Capone- pobjeda Giorgadzea podijeljenom sudačkom odlukom

Ivan Sičaja - Mert Özyildirim - pobjeda Ivana Sičaje jednoglasnom sudačkom odlukom u perolakoj diviziji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andres Ramos - Robbie Kennedy - pobjeda Ramosa nakon tri runde po pet minuta rata. Jednoglasna sudačka odluka

Tomislav Sičaja - Ion Petrov - pobjeda Tome Sičaje u prvoj rundi za 30 sekundi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemanja Dojčinović - Taurus Kuskys (srednja kategorija) - neriješen ishod. Suci su jednoglasno bodovali

Veljko Aleksić - Miloš Dobraš - Najbolji amaterski MMA borac u Srbiji Veljko Aleksić slavio u profi debiju u FNC-u krajem prve runde u velter diviziji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomo Spahović u nedjelju je navečer u Medulinu dobio Macieja Gradeckog nakon 3 runde. Iako nam je u razgovoru najavio nokaut, tj kazao da ide po njega protiv tenka iz Poljske, nokaut nije ostvario.

"Osjećao sam se fenomenalno. Hvala svima na podršci. Meč je bio OK, htio sam što više provesti unutar kaveza. Iz tog razvoja nisam išao na nokaut. Ušao sam u meč sa 95 kg. Treba mi borbi, nedostaje mi mečeva. Manijak sam što se tiče treninga. Idemo dalje", rekao je Tomo Spahović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braća Sičaja oduševila su u svojim nastupima, a Tirke, starji brat Ivan, publici je kazao:

"Braća Sičaja, za razliku od braće Diaz, sve pobjeđuju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Giorgadze i Alessandro Capone odradili su odličan meč koji se uglavnom vodio u stojci. Giorgadze je dobio, a na kraju rekao: "Ma kakva podijeljena sudačka odluka, dobio sam sve tri runde".

Kronološki tijek mečeva - LIVE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna borba (poluteška divizija) - Tomislav Spahović - Maciej Gradecki

Treća runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreće Tomo u napad. Pogađa, publika navija za Spahovića. Malo smo se uspavali nakon dvije eksplozivne super borbe.

Druga runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomo dobiva, ali očekujemo da pokaže tko je gazda u kavezu. Tomo glatko odrađuje meč. Gradecki nije na razini Tome Spahovića.

Image

Prva runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah je krenuo Tomo agresivno. I odmah je bacio u nokdaun suparnika. Za sad mu meč ide kao po loju. Gradecki ga, doduše, zove na borbu. Izgleda ovako zdepasto, ali kad krene, kao tenk je.

Sunaslovna borba (perolaka divizija) - Luka Giorgadze - Alessandro Capone - pobjeda Giorgadzea podijeljenom sudačkom odlukom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Giorgadze tvrdi: "Ma kakva podijeljena sudačka odluka, dobio sam sve tri runde".

Treća runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krećemo u treću rundu. Capone ima dva rušenja, ali ništa pod milim Bogom nije napravio u tim situacijama. Caponeu kao da malo nedostaje snage u razmjenama. Smiju se, šaketaju, Capone ima svoju šansu. Giorgadze se opustio i evo, Capone ga ima. Hoće li ga i završiti? Nije, ali gleali smo odličan meč. Boks samo takav plus malo partera. Sjajna borba. Zagrlili su se na kraju. Giorgadze nije razočarao, a Capone je bio pravi plesni partner.

Druga runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako planira dobiti, Giorgadze treba nastaviti boksati. Iako, zna na trenutak izgubti fokus. Capone čeka svoju šansu. I gubi meč zasad.

Image

Prva runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Capone i Giorgadze odrađuju prvu rundu u stojci. Gledamo boks, Giorgadze kontrolira distancu i tijek meča. Kakva serija Giorgadzea. Evo, Capone se razmahao i odveo meč na tlo.

Image

Ivan Sičaja: "Pokazali smo da se nešto u ATT-u radi. Imam ozljedu rebra još od sparinga, morao sam se prilagoditi. Nisam tio htio govoriti da mi se majka ne brine. To je bilo maslo trenera Borovića, dobro pripremljeno maslo. Što se mene tiče, dobio sam čisto tri runde. Pretrpio je više štete nego ja. Braća Sičaja, za razliku od braće Diaz, sve pobjeđuju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Sičaja - Mert Özyildirim - pobjeda Ivana Sičaje jednoglasnom sudačkom odlukom

Treća runda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Ivana Sičaje jednoglasnom sudačkom odlukom. Mert je jako ljut, isto kao i njegov kut.

Ivan Sičaja je dobacio Nijemcu - let's go! Željan je borbe Ivan Sičaja. Kakav lakat Ivana, ali Mert se bori kao lav. Ovo je dosad meč eventa. Najbolji. To se traži. Publika je na nogama. Minuta je i pol dokraja. Mert Özyildirim se bori, Ivan Sičaja se isto bori, dečki daju sve od sebe, jako su agilni. Dražene, hvala na odličnom match-upu. Gotov je meč. Nismo pametni, meč je bio izjednačen.

Image
Foto: Screenshot: Voyo

Druga runda

Idemo u drugu rundu. Dobar prednji direkt Merta. Odlična borba. Kakva borba. Ljudi dragi, ovo morate gledati, ovo je šou. Udarac na udarac. Gledajte meč na Voyo platformi. Ivan je plasirao jedan pokušaj high-kicka. Nije prošlo, ali Nijemac se brani. Mert stvarno ima pregustu kosu, kad je i klinču, kosa zaklanja gornji dio Tirkovih leđa. Valjda ga golica. Nijemac bi se trebao ošišati pod hitno ili bar imati svezanu kosu, jer stvarno ne znamo kako kroz nju vidi u meču. Katki prekid zbog ilegalnog udarca Merta. Prekid je trajao 5 minuta. Meč je nastavljen. Nijemac je dobio bod manje, tj oduzeli su mu jedan bod.

Image
Image
Image

Prva runda

Agresivan ulaz Merta u meč, ali Tirke se izvukao. Nijemac radi presing na Ivana, ali dobar overhand sad borca iz ATT-a. Mert Özyildirim ima dugu gustu kosu, frčkavu, izgleda kao Jimi Hendrix. Ivan je na tlu, Nijemac na njemu. Kakva borba na tlu za poziciju. Odlično radi Tirke. I jao, kako ga je okrenuo Tirke. Izjednačena runda. Povukao je odličnu dionicu, izvukao maksimum iz pozicije koja nije bila idealna za njega. Blaga prednost Sičaje.

Image
Image
Image

Andres Ramos - Robbie Kennedy - pobjeda Ramosa jednoglasnom sudačkom odlukom

Ramos je Marku Petraku, uz taktove kubanske pjesme, otkrio: "Drago mi je zbog pobjede. Želim Spahovića ili Žgelu za Pulu. Suparnik je bio dobar, ali ja sam bio bolji. Imao sam game plan i slijedio ga".

Image

Treća runda

Krećemo u posljednju rundu. Ramos bi trebao nastaviti s istom taktikom, ali Kennedy je u stojci opasan. Double-leg take down Ramosa. Opet je u hrvanju i to mu je put u pobjedu. Za sad vodi 2-0 u rundama. Dominira čitavom borbom. Gledajte meč UŽIVO na Voyo platformi. Kennedy ne može napraviti ništa na nogama, a Ramos u hrvanju. Ali, Ramos pametno vodi ovu borbu. To mu je 4 meč i u njemu pokazuje zrelost. Gotov je meč. Ovo je Ramosu bilo golemo, najveće iskustvo dosad u FNC-u.

Image

Druga runda

Ramos kreće izazovno. U stojci. I opet smo na tlu. Ramos je tu puno jači. Kennedy traži dizanje u stojku. Borba se vodi na tlu. Slovenski Kubanac kontrolira borbu. Fantastično je pripremljen.

Image

Prva runda

Golemo je iskustvo na strani Kennedyja, ali Ramos, slovenski Kubanac, je pakleni borac. Zanimljivo je vidjeti kako Ramos pokazuje Kennedyju kako se voli igrati u kavezu. Hrvanje mu je nevjerojatno. Andres Ramos je uzeo prvu rundu.

Image

Tomislav Sičaja - Ion Petrov - slavlje Sičaje u prvoj rundi nokautom

Tomo Sičaja je izjavio: "Meni je izgledalo TOP. Marko, što sam ti rekao jutros? Da ne bude da hvalim samog sebe. Kad me pogodio, nasmijao sam se i navalio. Hvala svima".

Prva runda

Počela je borba. Tomislav Sičaja ima puno navijača. Apsolutni je miljenik publike. Favorit je meču. Sjajan početak za Sičaju. I evo, jao, jao, jao, jao... slavlje Tome Sičaje, pa valjda je 15 udaraca bacio i pogodio. Petrov ne zna što ga je snašlo. Na platformi Voyo gledajte event.

Image

21.09 - Idemo mi na slobodnu borbu i event koji prenosimo. Uzbuđenja ne nedostaje ni u Medulinu.

21.07 - Dinamo je u utakmici godine, obračunu dva najbolja hrvatska kluba ove sezone, sjajnim slobodnim udarcem Brune Petkovića izjednačio na 1-1 u 76. OVDJE možete pratititi UŽIVO utakmicu istine za Riječane i Zagrepčane. Bacite oko između mečeva, gledajte UŽIVO sjajni event na Voyo platformi.

Nemanja Dojčinović - Taurus Kuskys - Neriješen ishod

Taurus je Marku Petraku kazao: "Nisam sretan zbog ove odluke. Hvala Medulin na svemu.

Nemanja je rekao: "Mislio sam da ću dobiti zbog nokdauna, ali nisam. Iznenadio me hrvanjem uz ogradu, nisam to očekivao. Ali ja sam ratnik, spreman sam se boriti uvijek".

Treća runda

Taurus sjajnom serijom dolazi do klinča, ali nevjerojatno, nevjerojatno, Nemanja ga je primio, imao za završiti i kliznuo, prekobicnio se preko Taurusa i pao ispod njega. Sad je u problemima. Ovakvo što, ma ne sjećamo se kad smo vidjeli. Taurus gradi svoju borbu, ima prednost za sad. Kraj meča. Tri puta po 5 minuta je završeno. Taurus može biti zadovoljan svime. Bio je u nokdaunu, ali pokazao je da ima srce, nešto što se ne može i ne da naučiti. Bio je spreman poginuti za pobjedu.

Image

Druga runda

Dojčinović mora napasti. Taurus će umorniji ući u drugu rundu. Taurus treba nastaviti pritiskati Nemanju, ne dat mu prostora da se razmaše. Nemanja zasad bolje koristi visinu u stojci. Baca low kickove. Taurus pokušava overhend. Opet, po 4 put valjda. Ajmo Taurus sine, malo fejkova i pokušaja, ovako ne ide. Uffff, kakav udarac, Taurus je govot, ali nije, ne, uhvatio je Nemanju u hrvački dio, na svoj mlin ga je odveo, Ukrao je rundu s nokdaunom Nemanja Dojčinović, doduše. Gledamo sjajan meč. Jao, bum, tres, brz je poput munje. Dojčinović je uzdrmao sad Taurusa.

Image
Image
Image

Prva runda

Počeo je meč. Idemo dečki, ostavite srce u kavezu. Oduševite MMA naciju. Dajte nam rokanje na najjače. Nemanja bi trebao probati sad zavući ruke Taurusu ispod njegovih, da ga okrene. Taurus nije ostao impesioniran pojavom srpskog borca. Izgled malo koristi u kavezu i znači, kvaliteta je jedino mjerilo u kavezu. Nemanja se dobro brani. Vodi se meč uz ogradu. Pogledajte kadrove niže.

Image
Image

Uskoro počinje druga borba večeri. Slijedi ulazak boraca u kavez.

Veljko Aleksić - Miloš Dobraš - pobjeda Aleksića krajem prve runde

Prva runda

Veljko Aleksić je Marku Petraku nakon pobjede u kavezu rekao - "Nema neke razlike, tuča je tuča. Dobro sam se osjećao. Doduše, promijenjeno je 7-8 taktika uoči meča jer mi je odustalo 7 boraca. Ovu pobjedu bi htio posvetiti Stefanu Saviću. To je naš prijatelj, reprezentativac, koji je ubijen prije dva mjeseca. Da se zauvijek sjećamo kakav je šampion i brat bio. Hvala mojem klubu, obitelji i prijateljima koji su došli ovdje. Hristos Vaskrse."

Image

Veljko Aleksić dominira na najjače. Baca kickove, uživa u debiju. Ponaša se kao da je na sparingu, na treningu. Aleksić ima dominaciju, uf, sjeo je kroše, kružni, ajoooj... Dobraš je u problemima. Ima ga u dominantnoj poziciji. Udara ga, Erslan govori da sudac mora to prekinuti. Ubrzo je sudac i prekinuo Aleksićevo demoliranje Miloša.

Image

20.22 - Minuta šutnje za velikog MMA fana, preminulog Damira Demarina. Načelnik Ivan Kirac iskazao je još ranije zadovoljstvo činjenicom da je FNC organizacija ponovno odabrala općinu Medulin za promociju borilačkih sportova. Dodao je i kako posebno veseli činjenica, da se ovaj spektakl održava u školskoj sportskoj dvorani u Medulinu te da nosi ime Damira Demarina, zamjenika načelnika, čije ime uvijek budi pregršt emocija. Podsjetio je i kako je Damiru Demarinu, sport, kao i dobrobit mještana, uvijek bila na prvome mjestu.

20.17 - 1. lipnja FNC dolazi u Beograd. FNC 17 će biti možda i najjači dosad. U glavnoj borbi večeri Darko Stošić ulazi u kavez protiv Mirana Fabjana. Najjači nokauter promocije protiv slovenskog Rocyja, legende kickboxa, trenutno ponajveće regionalne MMA zvijezde. Ako se nešto ne dogodi, Ivan Erslan će biti i u Beogradu uz Borisa Jovičića na sukomentatorskom mjestu.

Image

Ovako izgleda kavez u Medulinu na FNC 16 eventu, odnosno dvorana.

20.10 - "Tomo ima veliku podršku fanova, na sceni je dugo. Sad se vratio. Imao je težak, ali jako zanimljiv meč protiv Fabijana. Nakon velika pauze je imao meč večeri protiv Fabijana i sad dolazi na meč protiv Poljaka Gradecki. Vidim Tomu kao velikog favorita. Kvalitetom i iskustvom je puno bolji borac", objasnio je Ivan Erslan u uvodnoj emisiji, novitetu na Voyo platformi uoči FNC evenata.

Image
EKSKLUZIVNO /

'Dijete rata' u studiju Net.hr: 'Nadobivao sam se batina, prošao trnje i kamenje, ali nije mi teško jer se borim za svoju obitelj'

Image
EKSKLUZIVNO /

'Dijete rata' u studiju Net.hr: 'Nadobivao sam se batina, prošao trnje i kamenje, ali nije mi teško jer se borim za svoju obitelj'

20.04 - "Ovo je baš Old School. Zagrijavaš se u školskim svlačionicama, vratilo me u neko drugo vrijeme kad sam ja počinjao. Ali, za neke od borava na eventu ovo će biti noć života i mečevi života. Jedva čekam da sve to krene", rekao je našem Borisu Jovičiću MMA borac Ivan Erslan.

Image

20.00 - Počeo je prijenos na Voyo plarformi. Od sad pa nadalje imat ćemo jednu zanimljivu uvodnu emisiju na Voyo platformi uoči FNC evenata. Boris Jovičić i Ivan Erslan u vaše domove donose FNC 16.

14 modernih gladijatora. Sedam spektakularnih mečeva. FNC 16 stigao je u Medulin i najjača MMA promocija u jugoistočnoj Europi ponovno ima svoj "ples."

Image
Image
Foto: FNC 16

Nažalost, "ples" će proteći bez bivšeg prvaka perolake kategorije Daniel Bažant (32, 7-6) ipak neće moći nastupiti na FNC 16 priredbi u Medulinu.

Zbog ozljede je 'Bagi' morao otkazati nastup. Šteta. Trebao je to biti njegov povratak pred domaćom publikom nakon poraza od Itaya Tratnera (23, 9-6-2) u pulskoj Areni prošle godine, ali od povratka, barem za sad, neće biti ništa.

Glavnu borbu večeri donijet će nam regionalna zvijezda Tomislav 'The Beast' Spahović koji će u ring stati pored Poljaka Macieja Gradeckog. Gradecki je uletio na shorte notice prije nešto malo više od tjedan dana. Tomo Spahović objasnio nam je sve u intervjuu koji možete pročitati - OVDJE.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo