Zlato kao idealan dar / Zlatni blizanci: nova sjajna veslačka braća proslavila rođendan sa zlatom oko vrata

Punih 16 godina Hrvatska nije imala zlatne juniore - osječki blizanci Anton i Patrik Lončarić ne samo da su sa zlatnim djevojkama popravili taj rezultat, nego su Hrvatsku stavili na treće mjesto po uspjehu u svjetskom veslanju

8.8.2017.
19:07
VOYO logo

Zlatni dečki vratili su se kući. I roditeljima donijeli najljepši dar na svoj rođendan - svjetsko juniorsko zlato u veslanju.

"Svjetske prvake gledamo punih 17 godina. Meni je najsretniji dan u životu bio upravo onaj prije 17. rođendana, danas je možda drugi po redu. Plačem, ne mogu zaustaviti suze, evo već tri dana", kazao nam je Davor Lončarić, otac svjetskih juniorskih prvaka u veslanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadali su se finalu u konkurenciji 22 posade dvojca "bez". A onda 250 metara pred ciljem Anton je povikao "op!". Adrenalin je krenuo, pričaju - a Patrik je žmirečki uveslao u pobjedu.

"Kad smo shvatili u jednom trenutku da smo prešli te Rumunje, da smo u poziciji za zlatnu medalju, nama je, barem meni, bilo sve lakše i lakše. Uživao sam u tim trenucima, koliko god je boljelo uživao sam", kazao nam je Patrik Lončarić, član zlatnog dvojca "bez".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On praktički može zažmiriti i mene otpratiti po osjećaju, ali ja ako zažmirim to bi bilo nepojmljivo. Ja moram držati pravac, pa ako bi slučajno skrenuli u drugu stazu, slupali bi se", priča nam drugi brat Anton

Zlatnu medalju iz Litve ovi će juniori Veslačkoga kluba "Iktus" pamtiti ne samo zbog rođendana već i zbog čamca braće Sinković u kojem su veslali. Nije im bilo lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olakšanje jer ipak je to njhov čamac, a opterećenje je to što ako izgubimo, onda je možda taj čamac bio uzalud što su nam ga zapravo dali."

Nije bilo uzalud - šest godina treniranja, natjecanja i žuljevitih ruku. Ponosna mama kaže da nisu nikad propustili trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne izlaze van, može se reći da ne proživljavaju život koji bi možda trebali, ali njima je to jako velika ljubav i jako velika sreća. I onda je teško roditeljima gledati kad oni se odriču nekih stvari, a zadovoljni su", otkriva nam Angelina Lončarić, majka svjetskih juniorskih prvaka u veslanju

I nema stajanja za osječke blizance koji su odmalena s prozora gledali veslače na Dravi

"Prvo slavlje, odmor, a onda opet ponovno rad za iduću sezonu. Idemo biti još bolj, idemo uhvatiti to europsko zlato. Sad možemo to reći zato što smo svjetski prvaci", najavljuje Patrik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žive svoj san - jer ovim su zlatom izborili Olimpijske igre za mlade sljedeće godine u Argentini.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo