VELIKI HRVATSKI DERBI: / Veteran Karlović u ključnim trenucima mirniji od mladog Ćorića

Image
Foto: AFP, CARMEN JASPERSEN

Veliki hrvatski derbi u prvom kolu Wimbledona pripao je Ivi Karloviću koji je sa 7-6 (8), 7-6 (7), 6-4 svladao Bornu Ćorića.

27.6.2016.
15:39
AFP, CARMEN JASPERSEN
VOYO logo

Dvoboj 37-godišnjeg Karlovića i 19-godišnjeg Ćorića na startu trećeg Grand Slam turnira sezone trajao je dva sata i 15 minuta, a naš je veteran u ključnim trenucima pokazao više preciznosti i mirnoće. Ćorić je, naime, u prvom 'tie-breaku' propustio dvije set-lopte, a još je veću priliku imao u odlučujućem gemu drugog seta, u kojem nije uspio iskoristiti čak pet set-lopti.

Samo jedan break

Jedini break u meču Karlović je napravio u desetom gemu trećeg seta i njime je osigurao pobjedu. Iskusniji Zagrepčanin je dvoboj završio s 26 asova te osvojio više poena na reternu (25-18) od svog 18 godina mlađeg suparnika. Napravio je znatno više pogrešaka od Ćorića (33-11), ali je to nadoknadio većim brojem izravnih poena (55-33). Bio je to njihov drugi međusobni ogled i druga pobjeda Karlovića koji je bolji bio i lani i Bukureštu. U drugom kolu ga čeka bolji iz dvoboja Talijana Paola Lorenzija i Slovaka Lukaša Lacka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspješno je na londonskoj travi krenuo i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je sa 6-3, 7-5, 6-3 svladao Amerikanca Briana Bakera. Jedine krizne trenutke u ovom meču Čilić je imao u drugom setu kada je američki tenisač propustio šest prilika za break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međugorac je završio dvoboj s 18 asova te bio izrazito nadmoćan u izravnim poenima (43-18). Napravio je i manje pogrešaka (25-33) te realizirao četiri od osam prilika za oduzimanje servisa suparnika. U drugom kolu ga čeka Ukrajinac Sergij Stahovskij koji je sa 6-3, 6-4, 6-4 svladao Japanca Yoshihita Nishioku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo