Ništa od polufinala / Vekić imala prvu tenisačicu svijeta 'na konopcima' pa nevjerojatno potonula

Image
Foto: AP Images

Zadrhtala je ruka mladoj Osječanki na servisu. Nije uspjela jednom, a ni drugi put i samo tako Osaka je došla na 5:5

26.4.2019.
17:50
AP Images
VOYO logo

Tako je malo nedostajalo hrvatskoj tenisačici Donni Vekić da sruši prvu tenisačicu svijeta Naomi Osaku u četvrtfinalu Stuttgarta. Boksačkim rječnikom, imala ju je na konopcima, servirala je dvaput za meč, no Osaka se nekako izvukla iz ponora i izašla kao pobjednica.

Gotovo rutinski za prvu igračicu svijeta izgledao je prvi set. Nije gubila servis, bila je vrlo sigurna, a dočekala je slab servis Donne u šestom gemu te lagano privela set kraju za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncentracija obje tenisačice bila je na visokoj razini u drugom setu. U teniskom meču koji je više sličio na revolveraški dvoboj u kojem se samo čekalo koja će prva "trepnuti" skoro je sedmi gem bio kritičan za našu tenisačicu. No, izvukla je Donna svoj servis u rovovskoj borbi za 3:3.

A "trepnula" je Osaka u desetom gemu koji se pokazao kao posljednji u drugom setu.
No, u treći set ušla je Donna poput oklopnog vozila. Spasila je break loptu u prvom gemu te uzela dva uzastopna servisa prvoj tenisačici svijeta za vodstvo 5-1 u trećem setu i servis za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zadrhtala je ruka mladoj Osječanki na servisu. Nije uspjela jednom, a ni drugi put i samo tako Osaka je došla na 5:5 i potpuno uništila idiličnu situaciju za našu tenisačicu.

Tie-break bio je naizbježan, a Donna se od potonuća nije mogla oporaviti. Osaka je u najtežim trenucima pokazala da nije slučajno najbolja tenisačica na svijetu i prošla u polufinale gdje će se obračunati s Azarenkom ili Kontavelt koje igraju kasnije navečer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WTA Stuttgart. četvrtfinale

Naomi Osaka - Donna Vekić 6:3 4:6 7:6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo