Vavrinka: Tonija i Rafu niko ne opominje, a preteruju sa kršenjem pravila!

Švajcarac nezadovoljan zbog “koučinga” njegovog strica Tonija

8.11.2013.
19:50
VOYO logo

Posle pobede nad Stanislasom Vavrinkom u Londonu na završnom Mastersu, Rafael Nadal je osigurao prvo mesto na ATP listi do kraja godine, a Švajcarac je bio nezadovoljan zbog "koučinga" njegovog strica Tonija, što je protivno pravilima ATP-a, prenosi "Blic Sport".

- Ovo nije ništa lično protiv Rafe i Tonija, svi znamo da igračima znači pomoć, ali Toni preteruje sa koučingom i pomaganjem sinovcu. Jeste i to deo igre, ali što je previše, previše je. Ušao sam u raspravu sa sudijom jer mu ništa nije rekao, nije ga drugi put upozorio, samo zato što je on Rafa. Pre svakog poena, Toni mu je nešto sugerisao -, rekao je Vavrinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toni Nadal je letos otvoreno rekao da koristi svaku priliku da savetuje Rafi kakvu taktiku da primeni, čime je ujedno i najavio da neće prekinuti ovu praksu.

- Često govorim Rafi šta da radi tokom meča, znam da to nije u skladu sa pravilima, ali nemam šta da krijem u ovim godinama -, rekao je Toni Nadal u julu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vavrinka je u poslednjem kolu grupe A savladao Davida Ferera, ali će mu za plasman u polufinale završnog Mastersa u sezoni biti potrebna - upravo pobeda Rafaela Nadala nad Tomašom Berdihom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo