US Open: / Đoković protiv Federera!

Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer, prvi i treći tenisač svijeta, izborili su međusobni ogled u polufinalu US Opena, posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone.

9.9.2011.
11:18
VOYO logo

Srbin Janko Tipsarević, koji je prvi puta u karijeri igrao u četvrtfinalu jednog Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, predao je zbog ozljede lijevog bedrenog mišića ogled svom sunarodnjaku i kolegi iz Davis Cup reprezentacije Novaku Đokoviću pri rezultatu 7:6(2), 6:7(3), 6:0, 3:0 za Đokovića, nakon tri sata i 27 minuta igre.

Tipsarević je fenomenalno odigrao prva dva seta, na gornjoj granici svojih mogućnosti. Bio je vrlo agresivan i ravnopravno je parirao Đokoviću u izmjenama s osnovne crte. Prvi set obilovao je preokretima, Tipsarević je imao 2:0, pa je pet gemova zaredom osvojio Đoković, a onda četiri u nizu Tipsarević, koji je propustio servis za prvi set. Đoković je dobio tie-break sa 7-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je Tipsarević poveo s 3:0, Đoković se opet uspio vratiti, pa je još jednom odlučivao tie-break, no, ovoga puta je bolji bio Tipsarević sa 7-3

No, nakon poravnanja u setovima nakon gotovo dva i pol sata igre, bilo je vidljivo da Tipsarević više ne može izdržati nadmetanje u tom tempu. Đoković je dobio treći set sa 6-0, poveo u četvrtom s 3-0, nakon čega je Tipsarević predao meč...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Janko je igrao svoj prvi Grand Slam četvrtfinale u karijeri i stvarno je pružio svoj maksimum. No, bilo je vidljivo da se više ne može onako dobro kretati kako je to činio prva dva i pol sata meča", komentirao je Đoković.

Roger Federer pobijedio je Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 6:4, 6:3, 6:3 u meču koji je bio prekinut u prvom setu zbog kiše oko sat i pol vremena. Time se revanširao Tsongi za dva poraza koja je od njega pretrpio u zadnja dva meča ove godine, uključujući i onaj u četvrtfinalu Wimbledona, kada je Tsonga zaostatak 2:0 u setovima okrenuo u svoju pobjedu. Federer sada ima 5:3 u pobjedama protiv Tsonge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu, kod rezultata 2:2, Tsonga je imao break-loptu koju nije iskoristio...

"Prošao mi je tada kroz glavu meč u Wimbledonu, pitao sam se hoće li se dogoditi isto kao i u Wimbledonu. Ovoga puta to nisam dopustio. Igrao sam sjajno. Vrlo sam zadovoljan sa svojom igrom i kretanjem. Uživam na terenu i u podršci gledatelja", izjavio je Federer, koji je od 2003. do 2008. godine osvojio pet uzastopnih naslova u New Yorku, a ovo mu je osmi uzastopni polufinale na US Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer i Đoković igrat će petu godinu zaredom na US Openu. Švicarac ima 3-1 u pobjedama, ali lani je slavio Đoković, nakon što je Federer propustio dvije meč-lopte.

Ukupno Federer ima 14-9 u pobjedama protiv Đokovića. Ove godine je Srbin dobio prva tri meča, a Federer ga je svladao u polufinalu Roland Garrosa, zaustavivši tako Đokovićev niz od 43 uzastopne pobjede ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemica Angelique Kerber, 92. tenisačica svijeta, priredila je najveće iznenađenje na ženskom dijelu US Opena plasmanom u polufinale...

Njemačka 23-godišnja tenisačica pobijedila je u četvrtfinalu 26. nositeljicu, 29-godišnju Talijanku Flaviju Pennettu 6:4, 4:6, 6:3, uzvrativši joj za poraz ranije ove godine na zemlji u Bastadu, u jedinom prethodnom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom znatno važnijem odmjeravanju snaga, dogodila su se dva velika preokreta. Name, Kerber je imala set i 4:2, a onda je Pennetta osvojila šest gemova zaredom i povela s 2:0 u trećem setu. No, do kraja je iskusna Talijanka osvojila još samo jedan gem.

Kerber će u polufinalu igrati protiv 9. nositeljice, Australke Samanthe Stosur, koja je svladala prošlogodišnju finalisticu u New Yorku, Ruskinju Vjeru Zvonarjevu 6-3, 6-3. Bio je to 10. ogled ovih igračica. Nakon što je Ruskinja dobila prve dvije utakmice, Stosur je sada upisala osmu uzastopnu pobjedu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stosur je u prethodne dvije runde odigrala dva maratonska meča, ali je posao protiv Zvonarjeve okončala za samo 67 minuta. Imala je 25 izravnih poena, Zvonarjeva samo 9. Australka je realizirala 3 od 4 break lopte, a Zvonarjevoj nije dopustila niti jednu!

Serena Williams, vlasnica 12 Grand Slam turnira i dva US Opena (1999., 2009) u pojedinačnoj konkurenciji, pobijedila je u četvrtfinalu 17. nositeljicu, 20-godišnju Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu 7-5, 6-1 nakon 79 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak tog meča bio je neobičan. U prvih šest gemova dogodilo se šest breakova, da bi Amerikanka u sedmom gemu napokon držala svoj servis. Pavljučenkova je kod 5-6 imala gem-loptu za ulazak u tie-break. Nije uspjela, a u drugom setu uhvatila je samo jedan gem.

Pavljučenkova je plasmanom u četvrtfinale izjednačila svoj najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima. Među 8 najboljih bila je i na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena Williams igrat će za finale protiv prve tenisačice svijeta, Dankinje Caroline Wozniacki, koja je sa 6-1, 7-6(5) pobijedila Njemicu Andreu Petkovic. Bio je to treći ogled dviju tenisačica, i prethodna dva su odigrale ove godine, te druga pobjeda prve igračice svijeta koja je, kao i obično, svoju suparnicu ''lomila'' s defenzivom. Dankinja je zabila samo 9 winnera, Petkovic 24, ali je previše griješila. Napravila je 44 neforsirane pogreške. U drugom setu je Petkovic od zaostatka 3-5 stigla do vodstva 6-5 u servisa za set, ali ipak nije uspjela odvesti meč u treći set.

Serena Williams dobila je oba dosadašnja ogleda protiv Wozniacki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

US Open, tenisačice, četvrtfinale: Wozniacki (1) – Petkovic (10) 6-1, 7-6(5) S. Williams (28) – Pavljučenkova 17 7-5, 6-1 Kerber – Pennetta (26) 6-4, 4-6, 6-3 Stosur (6) – Zvonarjeva (2) 6-3, 6-3

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo