VIDEO: / Samo je nebo ovog puta spasilo Đokovića!

9.9.2012.
10:41
VOYO logo

U savršenom trenutku za srpskog tenisača i drugog nositelja US Opena Novaka Đokovića stigla je odluka organizatora o prekidu njegova ogleda sa Španjolcem Davidom Ferrerom. Naime, s dva je breaka u otvaranju susreta, za 1-0 i za 4-1, četvrtopostavljeni španjolski tenisač došao do velike prednosti 5-2 i na pragu je osvajanja prvog seta u drugom polufinalu posljednjeg Grand Slama sezone.

No, razlog zbog kojeg su organizatori ranije objavili da je finale tenisačica prebačeno za nedjelju bio je presudan i za prekid sraza Đokovića i Ferrera. Glavni sudac turnira spustio se na teren i obavijestio dvojicu tenisača da se tornado približio New Yorku i da moraju evakuirati stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga će njihov dvoboj biti nastavljen tek u nedjelju s početkom u 11 sati po američkom vremenu, a to istovremeno znači i da će se muško finale i petu godinu zaredom održati tek u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, finale ženskog turnira između Serene Wiliiams i Viktorije Azarenke pomaknuto je za nedjelju još u prijepodnevnim satima subote, stoga doista čudi odluka organizatora da nisu stavili muška polufinala da se igraju paralelno. Naime, prvo je, između Andyja Murrayja i Tomaša Berdycha, uz veliku količinu vjetra ipak završeno.

Dvije pijavice pogodile su njujorške četvrti Queens i Brooklyn. Oštećene su brojne kuće i zgrade, a pijavice su ujedno uzrokovale nestanak električne energije. Šteta se još uvijek zbraja, a riječ je o milijunima dolara. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Britanski tenisač Andy Murray prvi je finalist ovogodišnjeg US Opena. U prvom polufinalnom susretu Murray je nakon gubitka prvog seta vrhunskom igrom u nastavku nadigrao Čeha Tomaša Berdycha s 5-7, 6-2, 6-1, 7-6 (7)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je Murray napravio break već u trećem gemu i uz servis poveo s 2-1, jedan nesvakidašnji trenutak poremetio ga je u igri u kojoj je trebao potvrditi prednost. Naime, prilikom jednog izlaska na mrežu jak vjetar mu je odnio kapu s glave, a premda je uspio poentirati izgubio je poen jer je kapa pala u teren. Britančevu nervozu zbog spomenutog događaja šestopostavljeni Berdych je iskoristio za povratak u set. Do rezultata 6-5 za Čeha oba su tenisača držala vlastiti početni udarac, a tada Berdych radi novi break i osvaja prvi set sa 7-5. No, u naredna dva seta na terenu je postojao samo Murray koji je za 83 minute preokrenuo na 2-1 u setovima u svoju korist. U istom je ritmu pobjednik olimpijskog turnira otvorio i četvrti set. Imao je Škot 3-0 i loptu za dvostruki break, ali je onda neobjašnjivo pao i pružio šansu Berdychu da se vrati u susret. Ovaj je "ponudu" objeručke prihvatio, oduzeo servis za 3-2 i držao egal do tie-breaka. Tu je Berdych imao set-loptu na 6-5, ali na Murrayev servis. Potom je i Britanac propustio prvu meč-loptu kod 7-6, odnosno Čeh je as-servisom produljio nadu. Međutim, u sljedećem poenu Murray je došao do mini-breaka i meč-lopte na svoj početni udarac. Pogriješio je tada Berdych i jednu loptu poslao u aut za veliko slavlje trećeg nositelja koji se nakon 2008. godine ponovo našao u finalu US Opena. Smanjio je Britanac i međusobni omjer s Berdychoim na 4-3, te što je još važnije izborio peto Grand Slam finale. Ovaj puta s druge strane mreže sigurno neće biti Rogera Federera koji ga je porazio u tri od četiri dosadašnja finala na najvećim turnirima. Da li će mu suparnik biti Srbin Novak Đoković koji ga je dobio u preostalom Grand Slam finalu, lani na Australian Openu, ili Španjolac David Ferer saznat ćemo nakon drugog polufinala koje je počelo čim su Murray i Berdych napustili središnji teren u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo