drugi reket svijeta / Tko će naslijediti Beckera? Britanske kladiononice već nude favorite za novog Đokovićevog trenera

Image

Njemački stručnjak da Novak posljednjih šest mjeseci nije trenirao dovoljno te da je to razlog njegovu neuspjehu

7.12.2016.
16:10
VOYO logo

Britanske kladionice već su ponudile najizglednije kandidate za novog trenera Novaka Đokovića nakon što je iz njegova tima otišao veliki njemački stručnjak Boris Becker.

Jedan od favorita je sedmerostruki pobjednik Wibledona Pete Sampras, a konkuriraju mu John McEnroe, Andre Agassi i Patrick Rafter. Na izbor novog trenera utjecat će i potencijalni novi sponzor srpskog tenisača, a nagađa se da će to bitii Nike ili Lacoste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris becker napustio je Đokovićev tim nakon tri godine suradnje tijekom kojih su osvojili 25 turnira, od čega šest Grand Slamova.  No posljednjih šest mjeseci, Đoković nije onaj na kojeg smo naviknuli. Izgubio je vodeću poziciju u svjetskom tenisu, a na njegovo mjesto zasjeo je Škot Andy Murray.

Becker kaže da se razlog Đokovića neuspjeha krije u činjenici da donedavni prv ireket svijeta ne trenira dovoljno. "Nije proveo dovoljno vremena na treninzima i on to zna (...) Ne znam je li imao nekih privatnih problema. Sretno je oženjen i ima dovnog sina, ali profesija tenisača je jedna od najsebičnijih u sportu, a on će prvi reći da je obiteljski čovjek. Supruga i obitelj moraju biti na drugom mjestu, no to ne može biti zauvijek. Sada ne provode dovoljno vremena zajedno. I ja sam to imao prije 20 godina, to je prirodno za tenisača"; objašnjava Becker te dodaje da se Đoković mora vratiti u 'ured', trenirati satima i koncentrirati se na ono što ga čini najboljim". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo nevjerojatna voožnja. Imali smo tri uspješne godine. Naravno, bilo je i nekoliko poraza koje bih htio zaboraviti, ali da nam je netko prije tri godine rekao što ćemo sve postići, odmah bi potpisao", zaključio je Becker, naglasio da je riječ o zajedničkom dogovoru te poželio Novaku sve najbolje u životu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo